Šest greški koje možda radite, a zbog kojih vam lokne u kosi nisu postojane cijeli dan

Poslušajte riječi stručnjaka!

Sve dame vole lijepe, besprijekorne kovrče i lokne u kosi koje istovremeno daju i elegantan, ali i casual prizvuk svakom looku. Razbarušeni ili fiksiraniji, valovi u kosi omiljen su način stiliziranja mnogim ženama, no jeste li znali da često dame čine neke greške koje im kvare finalni rezultat izgleda?

Sakupili smo za vas savjete stručnjaka na ovu temu, a koji su otkrili šest najčešćih grešaka koje žene rade pri formiranju i stiliziranju kovrča i lokni u svojoj kosi.

Ne koristite odgovarajući uređaj

Ako još uvijek koristite uvijač koji vam je mama dala na prvoj godini srednje škole, vrijeme je da ga bacite u smeće. Bolje je investirati u noviji uređaj s boljim keramičkim pločama koje manje oštećuju kosu. Mnoge dame misle da se njihova pegla ili uvijač moraju jako zagrijati da bi se dobio izgled savršene lokne, međutim to nije pravilo za sve tipove kose. Naime ako imate vrlo gustu kosu, trebat će vam nešto veća zagrijanost uređaja od nekoga tko ima rjeđu kosu. Također, obratite pažnju na veličinu uvijača. Za kratku kosu, tanji uvijač je odličan odabir dok je kod dama koje imaju dugu kosu uvijač s većim promjerom puno bolja opcija.

Ne pripremate kosu

Priprema kose je gotovo jednako važna kao i stvarni posao uvijanja kose. Jedan od trikova da vaše lokne potraju je upotreba proizvoda za zaštitu i oblikovanje kose prije nego što koristite uređaj, bio on pegla ili uvijač. Bez obzira radi li se o zaštitnom sredstvu protiv topline, spreju za kosu ili spreju za suho pranje, vaša će kosa više biti spremna za zadržavanje oblika kojeg vi odredite ako je prije uvijanja tretirate kozmetičkim preparatima po svom izboru.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Ne uvijate dio po dio

Ako imate puno kose, onda trebate kosu podijeliti na sekcije, odnosno uvijati je dio po dio. Naime, ako ne podijelite kosu lako ćete propustiti nekoliko pramenova. Posebice ako koristite manju dimenziju uvijača, veliki dijelovi kose neće dobiti jednaku količinu topline preko uređaja, pa pripazite da dijelovi, odnosno pramenovi koje uvijate nisu širi od 2,5 cm.

Uvijate od dna kose prema vrhu

Kad uvijete od dna prema vrhu donji dio vaše kose dobiva većinu topline, a to znači da su vam lokne na dnu najčvršće, što rezultira da uvijeni pramenovi koji su najbliže tjemenu i najbrže gube oblik. Ovaj trik je posebno važan ako koristite uvijač sa stezaljkom ili uvijač koji se sužava na dnu. Ako je donji dio uvijača tanji od gornjeg, vaši krajevi postaju čvršći od dijelova koji su bliže korijenu kose. Ovo stvara predivnu loknu – međutim, takve lokne također imaju tendenciju padanja brže od onih stvorenih uvijačima koji su iste debljine na svim dijelovima.

Ne držite lokne na mjestu

Lokne ne dobivaju svoj završni look dok se ne ohlade. Dakle, ako čim formirate loknu odmah koristite češalj ili špangice, to će vaša lokna brže popustiti. Trebate pustiti kosu da se prirodno ohladi, a tek je onda dirati. Nakon uvijanja ne dodirujte lokne najmanje dvije minute ili dok vam kosa na dodir ne bude hladna. Nakon što se kosa potpuno ohladi nekoliko puta prođite rukom vrlo nježno kroz kosu, a možete je i malo rastresti lijevo i desno. Ako želite, možete koristiti i češalj širokih zubaca, no, kosu raščešljajte nježnim pokretima.

Uvijate tek opranu kosu

Čista kosa jednostavno nema prirodnog ulja te zbog toga lokne brzo izgube oblik. Vaše lokne će biti dugotrajnije ako kosu stilizirate barem 12-24h nakon što ste oprali kosu. Tako ćete imati romantične lokne kroz cijeli dan, a ako želite, možete koristiti šampon za suho pranje kose koji će učiniti da vaša frizura dobije dodatnu teksturu i volumen.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sarah Angius (@sarahangius)

BeautySavjetiŠest greški koje možda radite, a zbog kojih vam lokne u kosi...

Facebook

99,687FanovaLajkaj