Vjerojatno i vi radite ovu pogrešku kod pranja kose koja je kriva za manjak volumena

Razlog zašto vaša kosa ne izgleda najbolje što može!

Suhi vrhovi, masno tjeme i kosa bez volumena česta su boljka mnogih koji imaju tretiranu kosu i iako se takvo stanje kose i vlasišta može pripisati korištenju agresivnih boja za kosu, genetici, a ponekad i klimatskim uvjetima, postoji jedna “sitnica” koju vjerojatno krivo radite kod najjednostavnijeg kućnog tretmana i higijene – a to je pranje kose!

Pitate se što se to toliko krivo može napraviti tijekom pranja kose? Ako u svojoj rutini koristite proizvode za stiliziranje kao što su pjena, lak za kosu ili gel, ili ako koristite maske, ulja, serume za zdravlje vlasišta i vlasi, trebate imati na umu da svi oni ostavljaju rezidualni trag. To je pogotovo slučaj s proizvodima za stiliziranje koji često sadržavaju silikone (nemaju njegujući učinak, ali stvaraju privid zaglađene kose i olakšavaju raščešljavanje), ali i ulja, maske i serumi koji su neophodni za zdravlje i vibrantnost kose mogu stvoriti problem ako ih dobro ne ispirete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LISA GERMANEAU (@lisagermaneau) on

Što se onda događa? Umjesto da korisni sastojci prodru u vlas kose i njeguju vlasište, često se znaju gomilati tako da svako novo korištenje ostavlja tragove, a dobri sastojci samo “stoje” na površini i otežavaju vlasi. Zapravo bezveze trošite proizvode i ne radite ništa dobro za kosu, a možda često za loše stanje krivite i sam proizvod.

Baš kao što je to potrebno našoj koži, i naše vlasište i kosa trebaju konkretnije i dubinsko čišćenje. To možete postići dvostrukim šamponiranjem kose – sigurno ste uočili da se to u salonima bez iznimke radi i da se masaži vlasišta posvećuje dosta vremena, ne samo zbog cirkulacije koja će potaknuti rast već i zbog što boljeg uklanjanja nagomilanih proizvoda. Svojoj kosi priuštite duplo pranje barem jednom tjedno i uočit ćete manje otežanu kosu i više volumena, ali i bolji učinak proizvoda za njegu koje inače koristite. Ne zaboravite kosu ispirati nekoliko minuta ili sve dok ne uočite “škripavost” pod prstima što je znak da su s kose uklonjeni svi proizvodi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KRISTIN ESS (AND LOTS OF DOGS) (@kristin_ess) on

Još jedna sitnica za kraj

Ponekad običan šampon i dvostruko pranje ne mogu ukloniti sve rezidualne tragove i potrebno je napraviti piling vlasišta. U tu svrhu možete pronaći ciljane šampone (obožavamo Lushev “Big” s krupnom morskom soli i morskim algama), ali i u svoj omiljeni šampon možete ubaciti krupnu morsku sol i fokusirati se na vlasište.

 

 

BeautySavjetiVjerojatno i vi radite ovu pogrešku kod pranja kose koja je kriva...

Otkrili smo najčarobniji blagdanski interijer u gradu!

Spektakularno predstavljena „Službena Harry Potter kuharica – Slatke i slane čarolijeˮ, objavljena na 20. obljetnicu prvog filma o malom čarobnjaku, nastavlja inspirirati i buditi...

Mirisna svijeća “Mogu sve što poželim” krije posebnu priču

Udruga za promicanje inkluzije osoba s invaliditetom Mogu sve, u ovom čarobnom periodu godine, predstavlja projekt pod nazivom „Mogu sve što poželim“ u suradnji...

Facebook

85,763FanovaLajkaj

instagram