Znate li koje su prednosti suhog četkanja tijela?

Jolie

Savjeti

Znate li koje su prednosti suhog četkanja tijela?

Znate li koje su prednosti suhog četkanja tijela?

Tretman koji možete raditi kod kuće i koji je poznat po višestrukim beneficijama za tijelo.

Vjerojatno ste već negdje čuli za suho četkanje tijela i iako na prvu može izgledati da s tom metodom radite samo grubi piling tijela koji će ukloniti odmrle stanice kože, ovaj tretman ima toliko prednosti da ga jednostavno morate iskušati.

Što je suho četkanje tijela i kako se izvodi?

Suho četkanje tijela tehnika je koja je već poznata stotinama godina i svoje porijeklo vuče iz drevnih termalnih lječilišta gdje se koristila za pročišćavanje cijelog tijela od toksina te za bolje hranjenje kože. Osim ljepšeg izgleda kože i uklanjanja celulita, neke od prednosti ovog tretmana su poboljšanje cirkulacije krvi i limfe, uklanjanje bolova i napetosti u tijelu te poboljšanje rada živčanog sustava.

Za ovaj tretman potrebna vam je četka od prirodnih materijala koju lako možete pronaći u drogerijama (sintetička bi mogla biti pregruba), ali poslužit će i prirodna spužva ili “grublji” ručnik. Pri izboru vodite se onim što vašem tijelu odgovara; ne želite četku koja će izgrebati kožu, ali isto tako ne smije biti ni prenježna. Ako niste sigurni kako krenuti, izaberite mekšu i postepeno prijeđite na neku s jačim dlačicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valentia Artisan Skincare (@valentiaskincare) on

 

Naravno, četkanje se uvijek radi na suho, a iza se potrebno otuširati kako biste uklonili mrtve stanice kože i ponovno nahranili kožu nekim hidrantnim sredstvom. Četkanje radite dugim potezima prema srcu; krenite od nogu (dakle, od gležnjeva prema koljenima, od koljena prema bedru, ruke od šaka prema ramenima, leđa odozgor prema dolje i trbuh odozdol prema gore) i na mjestima koja imaju tvrđu kožu primijenite jači pritisak. Osim dugih poteza četkom možete i iskušati kružne pokrete u smjeru kazaljke na satu posebno na području trbuha. Bitno je napomenuti da ne četkate lice i intimno područje, ali i izbjegavate ona mjesta gdje je koža oštećena uključujući i proširene vene.

Ovaj tretman prakticirajte svaki dan u trajanju od nekih 10-ak minuta (možete i dva puta dnevno), a ako se želite riješiti celulita na određenim područjima, posvetite im koju minutu više četkanja. Nakon minimalno 30 dana uočit ćete prve rezultate, no kada je u pitanju dubinsko čišćenje limfe s praksom četkanja morate nastaviti barem tri mjeseca.

 
Pročitajte


<
Jolie preporuka