Već smo izvještavali o tome kako je festival otvorio Neno belan sa svojim Fiumensima, a posljednjih dana našli su se tu i glumica Uršula Najev koja je sa osmeročlanim bandom izvela hommage velikoj Amy Winehouse, Saša Antić sa svojim koncertnim alter egom Alejuandrom Buendija u pratnji banda Sinovi, Gina Damjanović kojoj je ovo bio prvi live nastup nakon što je izborila finale emisije “Zvijezde pjevaju”, pobjednik showa “The Voice” Vinko Ćemeraš sa svojim bandom Talvi Tuuli, a nakon Eurosonga Trogirani su u subotnje jutro prvi dočekali i koncert Mie Dimšić. U programu su se našli još i splitski stand up komičari iz kolektiva Splicka scena, gledalo se i finale kupa i utakmicu Hajduk – Rijeka, a gromoglasni koncert za kraj održali su Dino Dvornik Tribute Band koje ni kišica nije omela i koji su natjerali posjetitelje na plesanje dugo u noć.
“Spiza je zaista slađa kad stavite svoj babarol”
“Hrana je najčešće razlog okupljanja oko istog stola – bilo da se radi o prijateljima, partnerima, poslovnim suradnicima ili obiteljima koje se tako na kraju dana napokon spoje te je kao takva izvor stvaranja emocija. Drago mi je da smo tu emociju uspjeli ovih dana prenijeti kako na Trogirane tako i velik broj posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske i svijeta kojih je preko deset tisuća posjetilo naš Babarol. Ovo je samo početak ove festivalske priče jer spiza je zaista slađa kad stavite svoj babarol – tko zna možda baš i u Vašem gradu.”- rekao nam je Antonio Franić, kreativni direktor festivala.
Ovo prvo izdanje svojim kulinarskim umijećem obogatili su trogirski restaurant “Mare” i njegov chef Robert Predrag Žmire, Beg’s Plant Based Street Food iz Zagreba, Bistro Bar “Corte” i “Bocuni&Boccuni” Deli House s domaćeg terena te zadarski “Picnic Mingle&Fun” koji su posljednjeg dana kao gostujućeg chefa doveli Marija Mandarića, kuhara s Forbesove “30 under 30” liste.
Nema sumnje da će se s ovakvom razinom izvrsnosti za ovaj festival još itekako čuti pa je svakako vrijedno držati sva osjetila otvorenim i čekati na iduće izdanje Babarol Street Food Festivala.