Optical Express sa zadovoljstvom podržao svečani bal Zaklade Moulsdale na kojem je prisustvovao i Sir Jackie Stewart, trostruki svjetski prvak Formule 1

Legendarni škotski vozač utrka Sir Jackie Stewart, nositelj Reda Britanskog Carstva (OBE) te trostruki svjetski prvak Formule 1, prisustvovao je u Glasgowu na svečanom balu za prikupljanje sredstava za dobrotvornu organizaciju čiji je cilj osvještavanje javnosti o demenciji - Race Against Dementia (RAD). To je ujedno bio prvi događaj koji se održao u novom sjedištu Zaklade Moulsdale.

„Leteći Škot”, kako je prozvan, utemeljio je dobrotvornu organizaciju Race Against Dementia („utrka protiv demencije“) nakon što je njegovoj ženi Lady Stewart dijagnosticirana ta bolest. Organizacija financira globalna istraživanja s ciljem pronalaska revolucionarnog lijeka protiv demencije.

„Demencija je gorući i sve veći problem za čije će rješavanje biti potrebna domišljatost i ambicija. Ako osiguramo potrebna sredstva za najperspektivnija i najrevolucionarnija istraživanja, možemo zauzeti najbolju startnu poziciju za pronalazak lijeka. David već dugi niz godina svim srcem podupire organizaciju Race Against Dementia i zahvalan sam mu za sve čini” dodao je Sir Jackie Stewart, OBE.

David Moulsdale, Sir Jackie Stewart OBE, Allan McNish, David Coulthard

Optical Express je također sa zadovoljstvom podržao svečani bal Zaklade Moulsdale, u znak podrške Race Against Dementia. Iz Hrvatske su se na hvalevrijednom događaju pridružili Ana Kričković – ravnateljica zagrebačkog Optical Express-a, dr. Nikolina Zrakić i dr. Bože Mihaljević. Optical Express, kompanija je koja i inače podržava brojne dobrotvorne  inicijative, a ujedno je i najveća europska kompanija koja se bavi oftalmologijom te ima svoju polikliniku i u Zagrebu.

Pomažući prikupiti vitalna sredstva za dobrotvorni pionirski program stipendiranja, koji osnažuje znanstvenike na početku karijere da pomognu u borbi protiv demencije.Optical Express i tvrtke u vlasništvu i pod vlasništvom osnivača Davida Moulsdalea podržavaju Sir Jackie-a Stewart-a OBE i Race Against Dementia od 2019., organizirajući razne aktivnosti prikupljanja sredstava za podršku njihovom radu. Novi objekt Zaklade Moulsdale u Bishopbriggsu neće biti samo njezino sjedište. To mjesto za događanja kapaciteta 2.000 ljudi bit će besplatno stavljeno na raspolaganje i drugim priznatim dobrotvornim organizacijama. Zaklada planira 2024. godine biti domaćin događanja za čak 12 dobrotvornih organizacija, a sav prihod od prodaje mjesta i ostala prikupljena sredstva doznačit će se izravno tim organizacijama. Procjenjuje se da bi novi objekt mogao humanitarnom sektoru u Škotskoj donijeti uštedu veću od 500.000 funti godišnje.

Ana Kričković, Sir Jackie Stewart, OBE, dr. Boze Mihaljević, dr. Nikolina Zrakić

Na održanom balu, prikupljeno je više od 150.000 funti za RAD-ova pionirska istraživanja u prevenciji i liječenju demencije. Sir Jackieju se na balu pridružio niz uglednih gostiju, među kojima su bili legendarni F1 vozači David Coulthard, član Reda Britanskog carstva (MBE), pobjednik Le Mansa, Allan McNish,  Andy Cameron, MBE, Mark Stewart i članica Škotskog parlamenta Rona MacKay.

„Demencija je svjetski problem. Ako se ne pronađe lijek, od nje će oboljeti svaka treća danas rođena osoba. Kao i Sir Jackie, i ja sam doživio kako demencija razara obitelj. Zato sada zajedno djelujemo. Vrlo sam ponosan što je Zaklada Moulsdale ponovo pomogla u njegovom herojskom nastojanju da se pronađe lijek protiv ove strašne bolesti. Zadovoljan sam što je novo sjedište sada otvoreno i radujem se što ćemo ugostiti dobrotvorne organizacije iz cijele Škotske i pomoći im u njihovu važnom radu“ izjavio je David Moulsdale.

FotoPromo
CelebuzzEventiOptical Express sa zadovoljstvom podržao svečani bal Zaklade Moulsdale na kojem je...

Facebook

99,687FanovaLajkaj