Svečano otvorena pop up izložba berlinske galerija Société u srcu Zagreba

Izložba se može razgledati svaki dan uz stručno vodstvo voditelja galerije od 12 do 22 sata do nedjelje 11. listopada na adresi Dežmanova 1, a ulaz je slobodan.

Sinoć je u centru Zagreba, u Dežmanovoj ulici svečano otvorena prva pop up izložba berlinske galerije Société koja je okupila brojne zaljubljenike suvremene umjetnosti, umjetnike i kolekcionare.

Izložbu sačinjavaju 12 pomno odabranih radova umjetnika iz cijelog svijeta: Trisha Baga, Petra Cortrighta, Kaspar Müller, Jeanette Mundt, Bunny Rogers, Timur Si-Qin, Ned Vena, Lu Yang te ju možete razgledati do nedjelje 11. listopada od 12 sati do 22 sati.

Umjetnici iz Société u svojim se radovima dotiču odnosa između kulturne proizvodnje i potrošnje, cirkulacije informacija, identiteta i kulturne povijesti u eri koja je visoko premrežena tehnologijom. Ovaj okvir postao je široko rasprostranjen na polju suvremene umjetnosti i umjetnika koji nude važne perspektive o tim pitanjima – dobivaju sve veću pažnju međunarodne publike i institucija.

Berlinska galerija Société djeluje na području Europe, Amerike i Azije čiji umjetnici,  izložbe i publikacije uživaju međunarodni ugled.  S radom  je započela 2008. godine i u međuvremenu postaje jedno od najprogresivnijih imena u svijetu suvremene umjetnosti te sudjeluje na Art Baselu,  Art Basel Miami Beachu, Art Basel Hong Kongu, Frieze u Londonu,  Frieze u New Yorku,  Independent u New Yorku,  Independent u Brusselsu, Art Cologneu,  Art Brusselsu,  Gallery Weekendu Berlin, abc Berlinu i na mnogim drugim lokacijama. Većina galerijskih umjetnika svoju prvu samostalnu izložbu imali su baš u Société, a od tad ih se moglo vidjeti u galerijama i muzejima  kao što su New Museum NY, Whitney Museum, Museum of Modern Art NY, Pirelli Hangar Bicocca Milan, Hamburger Bohnhof Berlin, Musée d’Art Moderne  Paris, KW Institute for Contemporary Art, Berlin i mnogim drugima.

Tko je sve prisustvovao svečanom otvorenju, pogledajte u galeriji:

Celebuzz Eventi Svečano otvorena pop up izložba berlinske galerija Société u srcu Zagreba

Facebook

84,815ObožavateljiLajkaj

instagram