Ana Rucner održala nikad spektakularniji „Pozdrav Ljetu“ na dubrovačkom Srđu

U prepunom amfiteatru na Srđu Ana Rucner i Policijska klapa Sv. Mihovil priredili su glazbenu poslasticu te pozdravili prvi dan ljeta, ali i Svjetski dan glazbe.

Točno u pet ujutro u amfiteatru Excelsa Nekretnina na Srđu, započeo je tradicionalni, 12. po redu, „Pozdrav Ljetu“ u režiji Ane Rucner. Ani se ovoga puta na pozornici pridružila Policijska klapa sv. Mihovil te su zajedničkim snagama i vrhunskim spojem violončela i klapskog pjevanja na veličanstven način pozdravili prvi dan ljeta, ali i Svjetski dan glazbe. Nikad posebniji „Pozdrav Ljetu“ pratila je i hvalevrijedna poruka simbolično prikazana u violončelu na kojem je Ana Rucner svirala. Naime, poznata violončelistica postala je promotorica nacionalne kampanje MUP-a pod nazivom „Manje oružja, manje tragedija“, a violončelo, koje je u trajnom vlasništvu MUP-a, izrađeno je od dijelova dobrovoljno predanog oružja građana. Kao fenomenalna uvertira današnjem koncertu, sinoć je u Kneževom dvoru održana premijera filma „Od strahote do ljepote“, koji prikazuje nastanak glazbala od dijelova dragovoljno predanog oružja građana. Večer je bila obogaćena glazbenim nastupom Ane Rucner i Policijske klape Sv. Mihovil, ali i emotivnim dramskim nastupom akademske umjetnice Perice Martinović. Na obje svečanosti, Ana Rucner nosila je specijalno izrađene kreacije bosanskohercegovačke dizajnerice Belme Tvico.

Ana Rucner nije sakrivala svoje oduševljenje koncertom: „Uživala sam muzicirati s Policijskom klapom Sv. Mihovil. Beskrajno sam sretna i zahvalna na današnjem koncertu „Pozdrav Ljetu“ koji sam doživjela kao najposebniji od svih dosadašnjih u ovom čarobnom amfiteatru Excelsa Nekretnina na Srđu“. Također, istaknula je važnost i čast zbog uloge promotorice kampanje „Manje oružja, manje tragedija“: „Zahvalna sam MUP-u na ukazanom povjerenju da mi ustupe na korištenje violončelo nastalo od dragovoljno predanog oružja građana s kojim ću i nadalje kao promotor kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ nastaviti promovirati ovaj hvalevrijedan projekt.“

Ministarstvo unutarnjih poslova u kontinuitetu provodi  kampanju Manje oružja manje tragedija još od 2007. godine, s ciljem senzibilizacije javnosti i poticanja građana da bez straha od sankcija dragovoljno predaju ilegalno oružje policiji. „Republika Hrvatska je sigurna zemlja i želimo da tako i ostane. Dostupnost ilegalnog oružja povećava opasnost da lakše prekršajno ili kazneno djelo preraste u teže.“ – ističe MUP te izražava iznimno zadovoljstvo zbog suradnje s Anom Rucner.

Ana Rucner najavljuje nastavak projekta „Pozdrav Ljetu“, ali od sljedeće godine na drugoj lokaciji: „Nakon 12 godina prekrasnog druženja s Dubrovkinjama i Dubrovčanima mogu samo reći jedno veliko hvala na podršci koju ste mi pružali svih ovih godina svojim dolascima na festival „Ana u Gradu“, a posebno svojim ranojutarnjim prisustvom na našem tradicionalnom koncertu „Pozdrav Ljetu“. Mislim da je 12 godina jedno divno trajanje i veliki uspjeh te prelijepa zajednička tradicija koja će Dubrovčanima, nadam se, ostaviti lijepe uspomene i trenutke. Gradu Dubrovniku kao i svim njegovim stanovnicima želim još puno buđenja s osmijehom, čuvajte jedni drugi, a posebno svoj predivan Grad i njegovu tradiciju koja je u povijesti naše zemlje ispisala najljepše note.“ – poručuje Ana, a o budućim lokacijama tek će nas obavijestiti.

Projekt je realiziran  u partnerstvu s Ministarstvom unutarnjih poslova RH – projekt „Manje oružja, manje tragedija“, uz podršku Turističke zajednice Grada Dubrovnika, agencije Art hill, Grada Dubrovnika, branda Costa Coffee te uz pomoć tvrtki Excelsa Nekretnine Tim Zip i Gulliver DMC.

CelebuzzCelebuzz vijestiAna Rucner održala nikad spektakularniji „Pozdrav Ljetu“ na dubrovačkom Srđu

Ovaj stvarno poseban festival na antičkoj pozornici na otvorenom vrijedi posjetiti

Na monumentalnoj pozornici starog rimskog kamenoloma Cave Romane koju okružuju visoke kamene stijene nastupit će Doris Dragović, Tomislav Bralić i Klapa Intrade, JM Jazz...

Slavne mame obožavaju ova kolica, a sada su na super popustima!

Svaka mama zna koliko funkcija mogu imati dječja kolica. Iako su prvenstveno »prijevozno sredstvo« za mališane, i izgled i funkcionalnost postali su imperativ. Nizozemski...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram