Glazbenica Ema Jusić predstavlja novu pjesmu ‘Sami’, modernog elektro pop izričaja

Talentirana glazbenica samostalno potpisuje stihove i glazbu pjesme, dok je masterirana u legendarnom Abbey Road Studios.

Unuka legendarnog dubrovačkog glazbenika Đele Jusića, Ema Jusić već se predstavila publici potpisujući vlastite pjesme ‘Dovoljna’ i ‘Drugačije je uvijek bolje’, a u novom singlu ‘Sami’ emotivnim stihovima govori o društvu koje zaboravlja na prave vrijednosti.

Talentirana glazbenica inspiraciju pronalazi u svakodnevnom životu te pričama koje je okružuju, a njene stihove simbolizira pričanje priče:

“Moji glazbeni korijeni uvijek su me vukli prema bavljenju glazbom te mi ona osigurava jedan vid mira. Inspiraciju za pjesmu ‘Sami’ sam pronašla jedno jutro u gradskoj šetnji na kavu gdje sam promatrala ljude u njihovom mikro svijetu naizgled sređenih života, a tužnih lica. Željela sam tekstom istaknuti problematiku kolektivnog nezadovoljstva koje nas polako guši, i isto tako samu sebe osvijestiti da se ne izgubim u moru tih ‘praznih lica’.”

Ema posebno ističe kako joj je bitno da njezina glazba bude cjelovito zaokružena priča od vizuala pa sve do glazbene produkcije: “Mogu reći da je ovo tek početak jednog kreativnog puta. Inspiraciju crpim svakom pričom poznanika i stranaca, svojih i tuđih životnih iskustava i često mi se dogodi da se probudim usred noći s nekom idejom melodije ili teksta i tako iz jednog čudnog sna nastane kreativa i čudo,” i naglašava kako motivaciju pronalazi u naučenim lekcijama iz prošlosti: “Shvatila sam koliko sam jaka i vrijedna. Iako sam krenula prije dvije godine, smatram kako sam tek sad došla do momenta gdje osjećam kompletnu kreativu.”

Koautor pjesme ‘Sami’ Stjepko Zebec, alumni poznate jazz akademije The New School u New Yorku, zaslužan je za glazbu dok je mastering pjesme prepušten kultnom glazbenom studiju Abbey Road Studios, gdje su stvarani bezvremenski hitovi legendarnih imena poput Beatlesa i Pink Floyda.

U videospotu Ema nosi odjevne kombinacije hrvatskih dizajnera Donovana Pavlekovića i Jelene Geštakovski, koja je osmislila i stylinge. Režiju videospota za pjesmu ‘Sami’ potpisuje Luka Sepčić dok producentica Sara Horvatić ističe kako je neizmjerno ponosna na cijelu ekipu koja je sudjelovala radeći na setu spota, ali i iza kulisa:

“Snimanje glazbenog spota ‘SAMI’ bilo je izazovno, ali u konačnici jako lijepo, mirno i ispunjeno iskustvo koji su upotpunili svi divni ljudi koji su radili na ovom glazbenom spotu – svaki od njih unio je sebe i jednostavno se to osjeti. Zaista smo uživali radeći. Planirani eksterijer zamijenili smo interijerom te kulisu grada puštamo za iduću glazbenu priču, koja nam predstoji vrlo skoro.

Estetika glazbenog spota, poznata je po Lukinoj režiji i direktoru fotografije Anti Cvitanoviću, a da nam pjesma budi plesne pokrete u nama zaslužna je Maja Kućar i plesna sekcija p4 iz Varaždina”, istaknula je producentica.

FotoPress
CelebuzzCelebuzz vijestiGlazbenica Ema Jusić predstavlja novu pjesmu ‘Sami’, modernog elektro pop izričaja

Facebook

99,687FanovaLajkaj