Kako provjeriti tko ima lažne pratitelje na Instagramu?

I koliko ih imaju najveće digitalne zvijezde današnjice?

U vrijeme kada ljudi mogu jako dobro živjeti od Instagrama, točnije od pratitelja, teško je izbjeći pitanje koliko je tih pratitelja stvarno. U svakom slučaju, potencijal za zaradu se mjeri u milijunskim iznosima, barem kada je u pitanju svjetska scena, no i na našem području je to jako unosan posao.

Iako su svi itekako svjesni postojanja farmi klikova, lažnih pratitelja, lajkova i komentara, još ne postoji alat koji bi ih eliminirao s ove popularne društvene mreže. Do prije par godina bilo je dovoljno baciti oko na pratitelje – ako su “neobičnih” imena to je bilo sumnjivo. No, zaboravite i na to, trenutno postoje farme klikova na našem području s hrvatskim, srpskim i bosanskim imenima i komentarima na našem jeziku.

Instagram će se morati itekako potruditi da to nekako u budućnosti eliminira, jer kada se sve zbroji, ipak je riječ o prijevari u koju može biti uključen novac.

Dok čekamo taj veliki potez Instagrama, sami možete pokušati procijeniti kako kotiraju vaši najdraži influenceri i poznate osobe i to uz pomoć alata IG Audit.

Imajte na umu ako provjeravate mega zvijezde s milijunima pratitelja da će se tu naći i velik postotak fejk profila. Primjerice, Kim Kardashian ima 55 posto stvarnih pratitelja, Ariana Grande 51 posto, Taylor Swift 48 posto…

 

CelebuzzCelebuzz vijestiKako provjeriti tko ima lažne pratitelje na Instagramu?

Facebook

99,687FanovaLajkaj