Nelin singl “Nebo gori” prvi donosi amapiano beat na hrvatsku glazbenu scenu

Stigla je nova moćna ljetna himna, veliki favorit za jedan od hitova 2023. Nelin prepoznatljivi glas i aražmanski potpis Mihovila Šoštarića kombinacija su koja će ove godine dominirati playlistama. Dijeleći emocije s publikom, Nela je prihvatila svoju ranjivost i pretvorila je u novu snagu, moćno utkanu u stihove najnovije pjesme, "Nebo gori".

Glazbu potpisuje Antonela Đinđić, na tekstu je radio već uigrani tim koji čine Antonela Đinđić, Ivana Belošević i Marsela Mrnjavac. Aranžman je djelo talentiranog producenta Mihovila Šoštarića Lockrooma, poznatog po moćnoj originalnoj produkciji. “Nebo gori” donosi nešto potpuno drukčije na domaću glazbenu scenu, predstavljajući uzbudljivu fuziju Nelinog vokala i amapiano beata. Ovo je prvi put da na hrvatskoj sceni imamo priliku čuti ovaj beat.

“Nebo gori” natjerat će vas da se gibate u ritmu, a istovremeno je idealan soundtrack za vožnju, uživanje na plaži ili šetnju gradom. Vokalno superiorna Nela je za svoj najnoviji glazbeni video pripremila vrlo hrabru i osobnu te vizualno zanimljivu priču. Režiju potpisuje Đurđina Samardžić – GG Help, spot je snimljen u Beogradu, a gledatelje vodi na dinamično umjetničko putovanje.

Nela objašnjava motivaciju iza vizualnog identiteta spota: ”Željela sam izaći iz zone komfora i pružiti sebi priliku da napravim nešto drugačije s talentiranim ljudima s kojima dosad još nisam surađivala. Vodio me osjećaj koji me rijetko vara. Prirodno naginjem promjenama, a ovo je bila jedna promjena koja mi je trebala. GG Help (Đurđina Samardžić), autorica cjelokupnog vizualnog koncepta (redateljica, producentica, art direktorica, montažerka), već neko vrijeme me intrigira svojim radovima, stavovima i smislom za umjetnost. Pronašle smo zajedničku točku, kako prijateljski tako i umjetnički, što je rezultiralo ovim glazbenim videom za Nebo gori”.

Stilski odabiri Nele u glazbenom videu doprinose cjelokupnoj priči. “Svaki stajling je priča za sebe i veže drugačiije emocije. I svaki je pogođen u svojoj ulozi. Možda bih izdvojila stajling s korzetom s natpisom “Clock is ticking” dizajnerice Gale Borović i taj moment u spotu kad sve zastane.”, poručuje Nela.

GG Help, čiji radovi su nam poznati po suradnjama s Hiljsonom Mandelom, Miach i Natali Dizdar, opisuje što ju je inspiriralo za Nelin spot. ”U radu na glazbenim spotovima, pokušavam istražiti ljudsku ranjivost, nešto što se krije iza umjetničkog života izvođača na pozornici. U videu koji je premješten u sferu fantazije, artikuliran isključivo kroz dizajn svjetla, također sam željela uključiti nešto živo – blisko i stvarno, poput životinja, okoliša, prirodnih pojava i drugog. Ti dodatni kadrovi i njihova brza izmjena remete strukturu videa na poetski način, ali je istovremeno i nadograđuju jer pobuđuju različite emocije, atmosfere i ponovno povezuju gledatelja s uspomenama – koje su uvijek vrlo individualne.”

Od sudjelovanja u showu The Voice Hrvatska, preko A strane, do uspješnog prvog studijskog albuma „Melodrama“, Nela je postala upečatljiv dio hrvatske glazbene scene, cijenjena u glazbenim krugovima, ali i među publikom. Iza sebe broji singlove koji redovito zauzimaju visoka mjesta na HR TOP 40 ljestvici, a s novim singlom “Nebo gori” taj niz uspjeha će se zasigurno nastaviti.

FotoPress
CelebuzzCelebuzz vijestiNelin singl “Nebo gori” prvi donosi amapiano beat na hrvatsku glazbenu scenu

Prvi gutljaj, prvi poljubac: Želimo ove slatke šalice koje se ljube

Daleko je iza nas dan ljubavi i zaljubljenih, naravno Valentinovo, ali budući da vjerujemo da na znakove pažnje uvijek treba misliti, pronašli smo jedan...

U centru Zagreba otvorila se vrhunska craft pekarnica

Bread and Deli by Noel jedna je od najpopularnijih zagrebačkih pekarnica, stoga je mnoge razveselila vijest kako je uz originalnu lokaciju na adresi Popa Dukljanina...

Tekstilpromet velikodušnom donacijom udruzi Europa Donna započeo novu i uspješnu godinu

Još tijekom listopada, Tekstilpromet je u suradnji s Europa Donnom održao panel #breastfriend i tim događajem započeo cijelu priču o osvješćivanju važnih redovitih pregleda, prevencije i...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram