Od Los Angelesa do Zagreba: Upoznajte novog zločestog dečka glazbene scene

Gotovo je nemoguće pisati o glazbenoj sceni da se ne osvrnemo na sve više mladih, talentiranih glazbenika koji kreću u osvajanje globalne showbusiness scene. Jedan od njih je Dorian Šestan, Zagrepčanin s losanđeleskom adresom koji pod kalifornijskim suncem stvara novu eru vlastite karijere.

Dorian je glazbenik koji je odlučio kreirati vlastiti glazbeni put izvan pravila instant slave, reality showova i mainstrema zabavne glazbe u Hrvatskoj preselivši se u Los Angeles, epicentar kreativne industrije.

Još u ranom djetinjstvu pri prvom slušanju taktova Elvisa Presleyja Dorian je odlučio da se želi baviti glazbom te da je stvaranje njegov poziv. Gitarist i pjevač svoj put razvija autentičnim sadržajem, glazbom i porukama kojima na svojoj stranici Dorian: Unofficial stvara zajednicu ljubitelja glazbe i života, a ne samo vjernu publiku. Njegova ustrajnost i zanesenost glazbom naglašavaju njegovu energiju i karizmu kojom zrači gdje god se pojavi.

Ovaj karizmatični 28-godišnjak nije nepoznat publici. Osim višegodišnjih nastupa s bendom diljem Hrvatske moglo ga se slušati na zagrebačkom Adventu, dočeku nove godine kao predgrupa popularnom TBF-u ili tematskim glazbenim večerima u Mojo baru, Vinylu i Johannu Francku.

Selidbom u Los Angeles upoznaje Nicka Z Marina, svjetski renomiranog glazbenika koji usko surađuje s legendama rock glazbe poput Yngwiea Malmsteena, Stevea Vaija i Zakk Wyldea te odlučuje da je Kalifornija idealno mjesto za početak stvaranja autorske glazbe i vlastitog brenda.

„Život u Los Angelesu je drugačiji, konkurencija je ogromna i to je ono što mene motivira. Razmjena ideja je konstantna i stalno nešto stvarate što je veliki motivator za svakog glazbenika koji sanja o tome da oko sebe okupi milijunsku publiku. U Kaliforniji nema vremena i prostora za odugovlačenje ili čekanje da se uspjeh dogodi. Život se živi na maksimumu, a ono što najviše volim je to što su svjetski priznati producenti, agenti i glazbenici u Los Angelesu udaljeni jedan poziv i sat vremena vožnje“, govori Dorian te dodaje kako s Nick Z Marinom planira nove projekte na našim prostorima.

Život na dvije adrese zahtjeva kontinuiranu posvećenost glazbi i kreativnom radu, stoga se u narednim mjesecima priprema za samostalne nastupe kako bi se još više približio domaćoj publici koja će ga moći poslušati na svirkama u Mojo baru već u travnju te u Kulturnom centru Mesnička.

„Kako bih upoznao publiku sa svojim radom bez obzira gdje se nalazim, kreativnim procesima, ali i počecima te glazbenim uzorima pokrenuo sam dokumentarni serijal blogova i videa pod nazivom Chronicles u kojima opisujem crtice iz privatnog života, ali i vlastito viđenje svakodnevice te onog što mi je najvažnije – glazba“,  govori nam Dorian i ističe kako mu je pisanje tjednih kolumni odličan način kojim publici dočara behind the scenes fragmente života glazbenika.

Dorianovi planovi narednih mjeseci su svirke, eventi, kvalitetno i smisleno stvaranje, autorske pjesme te snimanje albuma u Los Angelesu. Ovog svestranog glazbenika pratite na osobnoj stranici Dorian: Unoffcial, Facebooku ili Instagramu.

Celebuzz Celebuzz vijesti Od Los Angelesa do Zagreba: Upoznajte novog zločestog dečka glazbene scene

povezano

jolie preporuke

U prekrasnoj uvali na otoku Braču otvoren novi boutique kamp

Kampiranje posljednjih godina doživljava pravi turistički boom, kako globalno, tako i lokalno, a idealan je oblik odmora za sve one koji traže osamu u suživotu...

Trending

Boudoir predstavio raskošnu i ženstvenu capsule kolekciju

Kako se povijest stalno ponavlja, tako i ove godine svjedočimo nevjerojatnom razvoju događaja na svjetskoj razini, uzrokovano koronavirusom koji je promijenio naš svijet i...

Kako je ELFS zamislio vruće ljeto u gradu?

Ljetni dani u gradu znaju itekako biti zabavni, parkovi su predivni,a mjesta za izlazak i stanku od posla je nikad više ili ih samo...

Facebook

82,930ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte

Boudoir predstavio raskošnu i ženstvenu capsule kolekciju

Kako se povijest stalno ponavlja, tako i ove godine svjedočimo nevjerojatnom razvoju događaja na svjetskoj razini, uzrokovano koronavirusom koji je promijenio naš svijet i...

Kako je ELFS zamislio vruće ljeto u gradu?

Ljetni dani u gradu znaju itekako biti zabavni, parkovi su predivni,a mjesta za izlazak i stanku od posla je nikad više ili ih samo...