Oliver Dragojević je simbol Vela Luke, a sad će i katamaran do tamo nositi njegove ime?

Najljepša posveta i našem pjevaču i njegovom rodnom mjestu.

Oliver Dragojević neosporno je legenda hrvatske glazbene scene i simbol Dalmacije. Nema  tko ne zna za njegovu povezanost s njegovim rodnim otokom Korčulom te Vela Lukom, a upravo će ta spona uskoro dobiti posebno značenje. Naime, na inicijativu predsjednika Hrvatske glazbene unije, Tomislava Mrduljaša, novi katamaran u floti Jadrolinije, koji će povezivati Split i Vela Luku, trebao bi nositi ime Olivera Dragojevića!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oliver Dragojević (@oliver_dragojeviic)

Ovu vijest prenio je Dalmatinski portal, a prema navodima bi se na ovaj način Dragojeviću trebala odati počast za njegov doprinos hrvatskoj glazbi te ovjekovječiti njegovu ljubav prema rodnom kraju. Podsjetimo se, naš pjevač rođen je u Veloj Luci, lučkom mjestu na Korčuli. Jadrolinijin novi katamaran trebao bi prometovati od Splita do Korčule te stajati u Veloj Luci, a ime bi mu bilo jednostavno i simbolično ‘Oliver’.

Kako se već sada svake godine u srpnju, za obljetnicu smrti našeg glazbenika organizira velika manifestacija u čast Dragojeviću u Veloj Luci, ovo je samo još jedan dokaz koliko je ovaj umjetnik značio za hrvatsku glazbenu scenu i popularnu kulturu uopće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oliver Dragojevic (@oliver_dragojevic_official)

CelebuzzCelebuzz vijestiOliver Dragojević je simbol Vela Luke, a sad će i katamaran do...

Zagreb je dobio prvi Muzej putovanja! Evo što zasad znamo

Zagreb svake godine postaje sve bogatiji i bogatiji za ponudu kulturnih sadržaja – od radionica izrade bonsai drvaca, preko wine radionica i keramičarskih kreativnih...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram