Paula Sikirić snažnom objavom na Instagramu progovorila o važnosti brige za mentalno zdravlje

"Ovo nije post u kojem biramo koje 'tijelo' nam je najljepše od ova tri. Ovo je post u kojem biramo sigurnu i samouvjerenu, mirnu jedinku. A nje nema niti na jednoj od ove tri fotografije."

U javnosti poznata kao jedna od najpoznatijih influencerica na našem području, Paula Sikirić instagramsku je publiku osvojila britkim jezikom iz kojeg pršti dalmatinski inat i zanimljivim modnim kombinacijama, ali i otvaranjem tema o kojima se dovoljno ne priča u javnom prostoru.

Paula je prvi put prošle godine javno progovorila o svojoj borbi s poremećajima prehrane kada je otkrila da se bori s bulimijom, a sada je još jednom na svom Instagram profilu uz tri fotografije svog tijela u različitim razdobljima bacila svjetlo na spomenuti poremećaj s kojim se bori ogroman broj žena.

Osim iskrene objave koja svjedoči o snazi koja je potrebna da se uhvatite u koštac s bulimijom, Paula je i na svojim Instagram pričama dala praktične savjete s kojima u novu godinu, kako svi često doživljavamo rujan, možete ući snažniji i staloženiji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by #ŠIKSIK (@paulasik) on

Na cijeli ovaj potez možemo samo reći – bravo!

Što je točno Paula napisala u objavi na svom profilu, pročitajte u nastavku:

“2017-2018-2019.

Ovo je moj put. Ovo su moji demoni. Ovo je moj nemir. Ovo ću ja pobijediti. Tri su fotke (niti jedna nije prošla filter facetunea ili nekog drugog programa).

Godina 2017. (58 / 59 kila, 177 cm)

Moj dan bi počinjao u 5 ujutro, jer od gladi nisam mogla više spavati. Digla bih se i trčala dok mi se ne bi smučilo. Tada više nisam bila gladna. Obroci su mi bili šaka badema, salata ili sladoled. Nakon svakog obroka, obavezno trčanje minimalno 45 minuta. I DALJE SAM BILA DEBELA!

Godina 2018. (63 / 64 kg, 177 cm)

Pokušavala sam doći do 59 sumanutim vježbanjem, a već tada emocije gušila u hrani. Nisam mogla podnijeti što ne mogu reći “ne” čokoladi (govorimo o 3, 4 kockice tjedno). Znala sam trenirati i 10 treninga tjedno. I DALJE SAM BILA DEBELA!

Godina 2019. (80 kg  / 177 cm)

U 2018. u ovom periodu godine (9. mjesec) počela sam se nenormalno debljati i u roku 2 mjeseca sa 63 kile došla na 80. Zašto? Pojela sam svoj bijes, svoju tugu, svoju nemoć, svoje nezadovoljstvo. Pojela sam komplekse koje su mi “uvalili” toksični ljudi. Pojela sam slomljeno srce. Pojela sam poniženje na radnom mjestu. Pojela sam loše zdravstveno stanje.  I od tada ne prestajem jesti.

Ovo nije post u kojem biramo koje ‘tijelo’ nam je najljepše od ova tri. Ovo je post u kojem biramo sigurnu i samouvjerenu, mirnu jedinku. A nje nema niti na jednoj od ove tri fotografije.

02.09.2019. je početak moje nove godine. Nove borbe. U ovo doba prošle godine padala sam na dno. U ovo doba ove godine, dižem se jača.  Izbacite svoje nemire, sklonite toksične ljude, radna mjesta, nezadovoljstva i slomljena srca. Situacija, osoba, stanje, radnja koja te danas čini nesretnom i sutra će. Zašto bi druge činili sretnima, a sebi dopustili tugu?

Ja okrećem novi list, znam da neće biti lako. Al’ ‘ko ga *ebe!

Jedino što znam, da nije lako ni biti opterećen, tužan i nemiran. Još je gore i teže. Znam da znaš, jer samo ja znam koliko nas ima, tu među ovih 77 tisuća ljudi koji me prate i dijele sa mnom svoje najintimnije probleme.

ZATO HAJDEMO SKUPA IZBORITI SE ZA MIR I ZADOVOLJSTVO!”

CelebuzzCelebuzz vijestiPaula Sikirić snažnom objavom na Instagramu progovorila o važnosti brige za mentalno...

Ovacije za ‘Tvorničke postavke’ Ksenije Marinković na početku nove kazališne sezone

Riječ je o predstavi 'Tvorničke postavke', redateljskom kazališnom prvijencu Ksenije Marinković, jedne od naših najboljih kazališnih i filmskih glumica. Ako je suditi po reakcijama publike...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram