Posljednji oproštaj od kraljice Elizabete II: Objavljen je njezin zadnji, dosad neviđeni portret

Fotografija je snimljena povodom kraljičinog platinastog jubileja vladavine koji je obilježen ove godine.

Svijet posljednjih desetak dana ne bruji ni o čemu osim o smti kraljice Elizabete koja je svijet napustila u 97. godini života i nakon 70 godina aktivne vladavine. U tom je periodu Elizabeta svo vrijeme bila stup stabilnosti britanskog naroda, oličenje tradicije i simbol monarhije, a svake godine objavila bi i barem jedan novi službeni portret. Tako je jedan snimljen i neposredno prije njezine smrti, a sada je napokon i objavljen na službenom Instagram profilu Buckinghamske palače.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Royal Family (@theroyalfamily)

Naime, Buckinghamska palača oodlučila je uoči sprovoda kraljice objaviti njezinu posljednju službenu fotografiju, odnosno portret, koji je snimljen povodom obilježavanja njezina platinastog jubileja. Autor fotografije je Ranald Mackechnie, a prikazuje Elizabetu II. u svijetlo plavoj haljini i uz dodatak broša koji joj je njezin otac, kralj George VI. poklonio kada joj je bilo 18. godina. Kraljica na fotografiji ima i široki osmijeh koji, u trenutku snimanja fotografije, nije upućivao na njezino sve slabije zdravstveno stanje.

Uz fotografiju je PR Buckinghamske palače napisao: ‘Milijuni će se okupiti kako bi odali počast njezinom posebnom životu’.

S obzirom da je na sprovod preminule kraljice došlo preko 2000 državnika, uključujući i našeg predsjednika Milanovića, a da je televizijski prijenos sprovoda pratilo oko 11 milijuna ljudi, rekli bismo da je to svakako točan status.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Royal Family (@theroyalfamily)

CelebuzzCelebuzz vijestiPosljednji oproštaj od kraljice Elizabete II: Objavljen je njezin zadnji, dosad neviđeni...

Prvi gutljaj, prvi poljubac: Želimo ove slatke šalice koje se ljube

Daleko je iza nas dan ljubavi i zaljubljenih, naravno Valentinovo, ali budući da vjerujemo da na znakove pažnje uvijek treba misliti, pronašli smo jedan...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram