Preminuo je Manfred Thierry Mugler, modni vizionar kojeg nikad nećemo prežaliti

Tužna vijest obišla je svijet i fashion zajednicu ovila velom tuge.

Malo je velikana svijeta mode koji su ostavili toliki utjecaj na razvoj te industrije u posljednjih 50-ak godina kao što je to pošlo za rukom dizajneru Manfredu Thierryju Mugleru. Ekscentričan, sklon eksperimentiranju i obožavatelj fetiša – Mugler je postao  sinonim za pomicanje modnih granica, a tužna vijest je u kasnim nedjeljnim satima 23. siječnja obišla svijet – ovaj slavni Francuz zauvijek nas je napustio u 74. godini života. Točan uzrok smrti nije otkriven, no brojni kolege i prijatelji opraštaju se od ovog velikog modnog vizionara koji je od 1970-ih do danas oduševljavao svijet svojim modnim kreacijama, ali i talentom za fotografiju, kreiranje parfema i općenitom sklonošću da šokira.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MUGLER (@muglerofficial)

Kao što smo rekli, Mugler je karijeru započeo 1970-ih, no vrhunac slave doživio je u sljedećem desetljeću, 1980-ima. Ovaj modni obožavatelj avangarde, futurizma i seksualnosti postavio je na scenu dotad neviđenu viziju snažne žene.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Manfred Thierry Mugler (@manfredthierrymugler)

U njegovoj dugačkoj karijeri imali smo prilike uživati u nekim od najrevolucionarnijih modnih kolekcija 20. i 21. stoljeća. Modni znalci pogotovo će se prisjetiti 1995. godine kada je dizajner povodom 20. obljetnice brenda u jednosatnoj reviji predstavio 300 modnih kreacija na različitim tijelima i ženama svih dobnih skupina. Reviju su između ostalih nosile i njegove muze poput Kate Moss, Jerry Hall, Naomi Campbell, Eve Herzigove, itd.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Manfred Thierry Mugler (@manfredthierrymugler)

No, osim visoke mode, Mugler je bio iznimno poznat i po hit parfemima, među kojima je najpoznatija linija Angel koja je prvi puta svjetlo dana ugledala 1992. godine, a do danas nosi status legendarne mirisne kompozicije kojoj se uvijek rado vraćamo.

Osim po svojim profesionalnim uspjesima, Mugler je bio znan i kao pasionirani bodybuilder i strastveni sportaš te esteta u svakom smislu. Svijet mode teško će prežaliti ovakav gubitak.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Manfred Thierry Mugler (@manfredthierrymugler)

CelebuzzCelebuzz vijestiPreminuo je Manfred Thierry Mugler, modni vizionar kojeg nikad nećemo prežaliti

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram