Tko je Caroline Calloway i zašto je cijeli Internet priča o njoj?

Milenijalska drama koju nitko nije tražio još ne prestaje...

Caroline Calloway je možda prva influencerica na svijetu. Davne 2012. napravila je profil na Instagramu i jako brzo pohvatala što publika voli. Sada ste navikli na fotke putovanja, ručka u Veneciji, cvijeća u stanu, podužih opisa ispod fotografija, itd., no u vrijeme kada je Caroline to radila na Instagramu, nitko drugi nije.

Ova 27-godišnjakinja u roku od par godina došla je do 800 tisuća pratitelja koji su oduševljeno “gutali” sadržaj kako ga Caroline, ali i sada svi ostali nazivaju. Budući da je planirala postati spisateljica, svoj je Instagram gledala kao mjesto gdje piše svoju priču dok ne dobije ugovor za knjigu – što se i dogodilo par godina kasnije. Unatoč svim najavama na Instagramu, i stvaranju hypea oko knjige za koju je Caroline unaprijed dobila iznos od skoro 400 tisuća dolara, knjiga nije ugledala svjetlo dana.

I upravo je to prvi “skandal” koji je Caroline dovukao u mainstream medije. Pomalo naprasno odustala je od knjige tvrdeći da joj je izdavač pokušao “uvaliti” priču o njoj koja nije istinita i da će radije taj novac vraćati nego potpisivati knjigu koja nju uopće ne predstavlja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caroline Calloway (@carolinecalloway) on

Drugi put je Caroline došla pod lupu medija kada je pokušala ranije ove godine organizirati “životne” radionice u kojima će svojim pratiteljima pričati o književnoj inspiraciji i cvjetnim krunama i to sve za cijenu od 165 dolara za četiri sata. Nije trebalo dugo da je Twitter nazove scammericom i da za Caroline saznaju svi uspoređujući je s McFarlandom koji je odgovoran za Frye festival.

Po primjeru Taylor Swift, kako je Caroline sama priznala, pokušala je preuzeti priču o sebi i nazvala samu sebe prevaranticom te opet pokušala naplaćivati radionice koje su se sada zvale “The scam”. Reporter Vice-a koji se pod lažnim imenom ušuljao na radionicu nije imao lijepe riječi o Caroline nazivajući je “ekstremnim primjerom fasade koja sačinjava veliki dio influencerske kulture”.

 

View this post on Instagram

 

Do you guys have any friendships that have ended that still bring you pain? This afternoon I found out that one of the two people I have hurt the most in this world will be publishing an essay about our friendship for The Cut. I don’t know when this essay will go live. But it will be different than the articles that called me a scammer for clickbait. Everything in Natalie’s article will be brilliant and beautifully expressed and true. I know this not because I have read her essay but because Natalie is the best writer I know. I still love her. Our friendship ended 2 years ago, but I still walk around New York sometimes, listening to music, running errands, thinking about her. Amsterdam. I’ll let her tell you about that trip because it put her in danger—not me—so maybe it is hers to tell. Maybe she has custody of that story. Sometimes I all but gag with guilt. Sometimes I write emails to her in my head. Sometimes I imagine a future where we’re friends again! Natalie suffered all the consequences of being loved by an addict and none of the benefits of being loved by the woman that recovery made me into. In early August Natalie liked one of my Instagram photos by accident. I knew it was by accident because I know Natalie. But still! I thought: Maybe she is checking in on me because she still wants to be friends! Maybe she still loves me, too. I realize now that she must have been working on the article about us that will be published soon by New York Magazine. My team asked two things of me: To ignore this essay in my posts so I don’t drive traffic to it and to give them Natalie’s email so they could reach out. This is the first time I’ve disobeyed them. You should read Natalie’s article when it comes out. I’ll post a link when it does. Go leave a comment on nymag.com even if it’s insulting me. Every digital impression will be another reason for The Cut to hire Natalie again and to pay her even more next time. And The Cut doesn’t have access to the audience most interested in hating and loving Caroline Calloway. I do. So start anticipating this article. Get excited. Read it. I hope I can support Natalie now in ways I never did during my addiction.

A post shared by Caroline Calloway (@carolinecalloway) on

Tko je Natalie u cijeloj priči?

Natalie i Caroline upoznale su se na prvoj godini fakulteta. Budući da su obje bile zainteresirane za kretivno pisanje, Natalie je postala “urednik” Instagram profila i zaslužna za veliki dio captiona. I što je najbitnije, Natalie je započela pisati gore spomenutu knjigu memoara dok joj je Caroline davala grube smjernice i osobne informacije. Međutim, Caroline nije mogla izdržati pritisak što knjiga ne izgleda onako kako ona želi, a sama je nije mogla napisati pa je jednostavno preskočila rok i to sve okrenula u svoju stranu, još jednom pričajući o autentičnosti zbog koje je spremna biti u dugovima.

Natalie se dosad nije pojavljivala u medijima, a njen istup je zapravo priča o toksičnom prijateljstvu. Natalie s Caroline nije komunicirala dvije godine i javila joj se prije nekoliko dana kako bi je obavijestila da će objaviti esej o njoj u The Cutu. Koliko je trenutno Caroline nestabilna možete vidjeti po njenom Instagramu, uoči članka objavljivala je stare fotografije s Natalie gdje je hvali i kaže kako jedva čeka članak.

Nakon izlaska članka, Caroline je u manje od 24 sata objavila hrpu postova opravdavajući se tko je pisao captione. Je li riječ o mentalnom slomu o kojem svjedočimo u stvarnom vremenu ili je Caroline jednostavno takva kakva je? Teško je reći.

Caroline je najavila odgovor na esej, verziju događaja njene prijateljice Natalie u The Cutu možete pročitati ovdje.

CelebuzzCelebuzz vijestiTko je Caroline Calloway i zašto je cijeli Internet priča o njoj?

Ovacije za ‘Tvorničke postavke’ Ksenije Marinković na početku nove kazališne sezone

Riječ je o predstavi 'Tvorničke postavke', redateljskom kazališnom prvijencu Ksenije Marinković, jedne od naših najboljih kazališnih i filmskih glumica. Ako je suditi po reakcijama publike...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram