Predobra verzija “Browniesa” koju možete jesti bez grižnje savjesti

Zdrava verzija omiljenog kolača koja je jednako dobra kao original! 

Popularni čokoladni kolač “brownies” koji se inače jede topao i u kombinaciji sa sladoledom od vanilije, slastica je koju si ne možete često priuštiti ako pazite na prehranu i unos šećera u tijelo. No, da se i ovaj desert može napraviti u zdravoj verziji, dokaz je recept s tamnom čokoladom, grčkim jogurtom i zobenim pahuljicama koji smo pronašli na blogu Chelseasmessyapron.com.

Što vam je potrebno?

  • 1 i pol šalica tamne čokolade
  • 6 žlica otopljenog kokosovog ulja
  • 1 šalica grčkog jogurta
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • prstohvat soli
  • pola žličice praška za pecivo
  • pola šalice kokosovog šećera
  • 3/4 šalice zobenog brašna (ili mljevenih zobenih pahuljica)

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite pleh (otprilike 20 x 20) folijom i premažite kokosovim uljem.

2. Jednu šalicu kosane tamne čokolade stavite u zdjelu, zagrijte kokosovo ulje i u tekućem stanju stavite 6 žlica u čokoladu, miješajte dok se čokolada ne rastopi.

3. Nadodajte grčki jogurt u smjesu te potom ekstrakt vanilije, prašak za pecivo i kokosov šećer.

4. U blenderu smiksajte zobene pahuljice, spremne su kad nalikuju na brašno (tek nakon blendanja izmjerite potrebnu količinu, tj. 3/4 šalice). Brašno umiješajte u smjesu i potom stavite ostatak od pola šalice čokolade. Sve promiješajte.

5. Rasporedite smjesu u pleh, pecite od 28-32 minute ili kada vilica izađe iz smjese čista (obavezno pazite da ne prepečete kolač, bolje da je lagano “sirov” jer će tako biti sočniji). Kolač u hladnjaku možete čuvati do tri dana, a jednako je ukusan hladan i topao!

Ako vam nedostaje verzija sa sladoledom, poslužite se grčkim jogurtom koji ćete obogatiti s par kapi ektrakta vanilije i poslužite ga uz topli brownie.

Pogledajte i video verziju recepta za jasnije upute:

Gastro Green healthy Predobra verzija "Browniesa" koju možete jesti bez grižnje savjesti

povezano

jolie preporuke

Sočan i kremast kesten pire možete napraviti i sami, a evo i kako

Kesteni su ukusni i hranjivi, bogati mineralima i vitaminima, a osim u kuhanoj i pečenoj verziji, volimo ih jesti u desertima. Mnogima omiljena jesenska...

Trending

Facebook

83,394ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte