Avokado, odlična namirnica koju nutricionisti često spominju kao osnovu zdravog jelovnika zbog visokog udjela dobrih monozasićenih kiselina koje pomažu smanjiti loš kolesterol, osim u slanim jelima može se koristiti i u slatkim verzijama. Ako ste ikad kušali ovu namirnicu, znate da nema neki izražen okus, više je neutralna i upravo zbog toga odlična osnova za kremasti puding od čokolade.
Treba vam (za 4 porcije):
- 2 zrela avokada
- 1 mala šalica nezaslađenog kakao praha
- 2 čajne žličice ekstrakta vanilije
- 4 žlice javorovog sirupa ili meda
- 1 šalica bademovog mlijeka (ili običnog)
Sastojke ubacite u blender, počnite s manjom brzinom koju ćete polako povećavati. Kada smjesa postane kremozna, nadodajte još mlijeka po potrebi, kušajte i povećajte dozu meda ako volite slađe. Stavite u zdjelice i na hlađenje. Poslužite s orašastim plodovima ili svježim voćem.