Jesenski vafli od bundeve koji će uljepšati kišni vikend

Mirisna i sočna poslastica za svako doba dana.

Vremenska prognoza nam za ovaj vikend sasvim sigurno ne ide u prilog, no to ne znači da si sljedeća dva dana ne možemo uljepšati malim sitnicama koje vraćaju osmijeh na lice. Comfort food je jedna od naših omiljenih metoda popravljanja tmurnog dana, a ovog puta vam donosimo recept za iznimno meke, sočne i ukusne vafle s okusom bundeve. Prava jesenska poslastica. A osim toga što su i jako fini, ovi vafli su i zdravi jer sadrže prirodna sladila, zobeno brašno i kokosovo ulje, pa ih možete jesti bez grižnje savjesti.

Vafli od bundeve

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca
  • 1 šalica pirea od bundeve
  • 3 jaja
  • 2 žlice meda
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 2 žličice cimeta
  • ½ žličica muškatnih oraščića
  • ¼ žličica mljevenog klinčića
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žlica sode bikarbone
  • ½ žličica soli
  • 2 ½ šalice zobenog brašna
  • Kokosovo ulje

Postupak pripreme:  

Zagrijte aparat za vafle i lagano namastite kokosovim uljem. Maslac stavite u veliku posudu i zagrijte u mikrovalnoj da se otopi. Dodajte pire od bundeve i izmiješajte smjesu dok se ne sjedini. Dodajte jaja, med, vaniliju i promiješajte smjesu. Nakon toga dodajte mlijeko i nastavite s miješanjem. Dodajte cimet, oraščiće, klinčić, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol te izmiješajte smjesu dok se ne sjedini. Zatim dodajte zobeno brašno i ponovo promiješajte. Ulijte ¼ smjese u aparat za vafle i pecite cca 5 minuta. Ponavljajte postupak dok ne potrošite cijelu smjesu. Dodajte preljev, voće ili namaz po želji.

GastroGreen healthyJesenski vafli od bundeve koji će uljepšati kišni vikend

Volite vrhunski gin? Zanimat će vas ova limitirana Old Pilot’s edicija

Već itekako poznata i višestruko svjetski nagrađivana, hrvatska craft destilerija, poznata po svojoj izuzetnoj kvaliteti i bogatoj avijatičarskoj baštini, specijalizirana za proizvodnju vrhunskog gina...

Facebook

99,687FanovaLajkaj