Čak i ako vam zobena kaša, jogurt, muesli i slično nisu svako jutro na meniju, sigurno ponekad pripremite ovakav doručak koji će vas zasititi i dati dovoljno energije za početak dana. Isto tako, ovaj tip doručka gotovo je nemoguće zamisliti bez voća, a dolaskom hladne sezone najčešće razmišljamo kako ćemo tek u sljedećoj godini uživati u jagodama, breskvama, marelicama i svim finim voćkama koje nam donosi proljeće i ljeto. Međutim, svako godišnje doba ima svoje ukusne plodove pa tako i jesen, a konzumiranje sezonskog voća važno je za naše zdravlje – njime pobjeđujemo i osjećaj umora, slabe koncentracije, nesanice… Zato doručak (ali i međuobrok) možete obogatiti s naše tri omiljene vrste voća koje dozrijevaju u jesen:
Kruške su pravo jesensko voće koje je bogato vlaknima te vitaminima A, B1, B2, C i E, a bogat su izvor kalija, fosfora i bakra.
Osim što je sirovina za vino, grožđe je i ukusna namirnica koja dozrijeva tijekom ljetnih i jesenskih mjeseci. Grožđe je izvor vitamina A, B, B6, ali i kalija, kalcija, fosfora, magnezija i željeza. Odličan je izvor energije, ima i detoksikacijska svojstva, a može vam pomoći i kod mršavljenja.
Mandarine su voće iz porodice agruma i pravi su vjesnici hladnijih dana. Najvažniji vitamini koje sadrži ovo voće su vitamini C i A, a samim time su i odlične za prevenciju prehlada i viroza koje su učestale u prijelaznom razdoblju između ljeta i jeseni. Mandarina je idealno voće i ako pazite na liniju jer spada među niskokalorične namirnice.