Najjednostavniji, a najukusniji zdravi ručak koji možete nositi na posao

Jer svi znamo da nije dobro stalno naručivati gotovu hranu.

Wolt i Bolt su kompletno promijenili naše poimanje pripreme hrane – sve češće naručujemo, a sve manje kuhamo – pogotovo kada se radi o obrocima koje nosimo na posao. Taj trend osim što nas tjera da više trošimo znači i da konzumiramo obroke koji prečesto nisu balansirani i zdravi, a to nam svakako nije u interesu. I zato vam mi danas donosimo odličan recept za zdrave tortiljice s obiljem povrća, a koje su ukusne te, najbitnije, vrlo lako prenosive na posao.

Umotajte ih u alu foliju te ponesite sa sobom na posao, zagrijte ih ili pojedite hladne te osigurajte da imate zdrav, nutrijentima bogat ručak čija vam priprema neće oduzeti puno vremena, a u čijim ćete okusima itekako uživati. Recept vas čeka u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Burger & Beer Bar Mrav (@mravburger)

Tortilja rolice s piletinom, avokadom i povrćem

Sastojci (za 2 veće rolice / 1 obrok):

  • 2 integralne tortilje (ili obične po želji)
  • 1 pileći file, pečen ili grillan, narezan na trakice
  • 1/2 avokada, zgnječenog
  • 1 žlica grčkog jogurta ili light kiselog vrhnja
  • 1 žličica senfa ili pesta (po izboru: bosiljak, rikola, medvjeđi luk)
  • Šaka svježeg baby špinata ili rikole
  • 1/2 crvene paprike, narezane na trakice
  • 2-3 lista zelene salate
  • Sol, papar, maslinovo ulje, limunov sok

Po želji dodatno:

  • Malo naribanog sira (cheddar, gouda, mozzarella)
  • Kukuruz iz konzerve
  • Par kapi ljutog umaka ili srirache

Postupak pripreme:

  • Ako koristite ostatke piletine, samo je narežite. Ako pripremate svježe: začinite pileći file solju, paprom, maslinovim uljem i s malo limuna, pa grillajte 4–5 minuta po strani. Ohladite i narežite na trakice.
  • Pomiješajte zgnječeni avokado, grčki jogurt i senf/pesto. Začinite po ukusu s malo limunova soka, soli i papra.
  • Premažite tortilje avokado-namazom. Na sredinu složite salatu, piletinu, papriku, špinat, (sir i kukuruz ako koristite). Po želji dodajte nekoliko kapi ljutog umaka.
  • Zarolajte tortilje kao palačinku, rubove savijte unutra da ništa ne curi. Umotajte u papir za pečenje ili foliju pa prerežite na pola.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Milena Mladenović | Gastro bloger (@mikina_kuhinja)

GastroGreen healthyNajjednostavniji, a najukusniji zdravi ručak koji možete nositi na posao

Facebook

100,860FanovaLajkaj