Wolt i Bolt su kompletno promijenili naše poimanje pripreme hrane – sve češće naručujemo, a sve manje kuhamo – pogotovo kada se radi o obrocima koje nosimo na posao. Taj trend osim što nas tjera da više trošimo znači i da konzumiramo obroke koji prečesto nisu balansirani i zdravi, a to nam svakako nije u interesu. I zato vam mi danas donosimo odličan recept za zdrave tortiljice s obiljem povrća, a koje su ukusne te, najbitnije, vrlo lako prenosive na posao.
Umotajte ih u alu foliju te ponesite sa sobom na posao, zagrijte ih ili pojedite hladne te osigurajte da imate zdrav, nutrijentima bogat ručak čija vam priprema neće oduzeti puno vremena, a u čijim ćete okusima itekako uživati. Recept vas čeka u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Tortilja rolice s piletinom, avokadom i povrćem
Sastojci (za 2 veće rolice / 1 obrok):
- 2 integralne tortilje (ili obične po želji)
- 1 pileći file, pečen ili grillan, narezan na trakice
- 1/2 avokada, zgnječenog
- 1 žlica grčkog jogurta ili light kiselog vrhnja
- 1 žličica senfa ili pesta (po izboru: bosiljak, rikola, medvjeđi luk)
- Šaka svježeg baby špinata ili rikole
- 1/2 crvene paprike, narezane na trakice
- 2-3 lista zelene salate
- Sol, papar, maslinovo ulje, limunov sok
Po želji dodatno:
- Malo naribanog sira (cheddar, gouda, mozzarella)
- Kukuruz iz konzerve
- Par kapi ljutog umaka ili srirache
Postupak pripreme:
- Ako koristite ostatke piletine, samo je narežite. Ako pripremate svježe: začinite pileći file solju, paprom, maslinovim uljem i s malo limuna, pa grillajte 4–5 minuta po strani. Ohladite i narežite na trakice.
- Pomiješajte zgnječeni avokado, grčki jogurt i senf/pesto. Začinite po ukusu s malo limunova soka, soli i papra.
- Premažite tortilje avokado-namazom. Na sredinu složite salatu, piletinu, papriku, špinat, (sir i kukuruz ako koristite). Po želji dodajte nekoliko kapi ljutog umaka.
- Zarolajte tortilje kao palačinku, rubove savijte unutra da ništa ne curi. Umotajte u papir za pečenje ili foliju pa prerežite na pola.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.