Veganske, sirove torte postaju sve veći hit na gastro sceni. Lagane su, sadrže zdrave sastojke te su pogodne za sve one koji pate od intolerancije na laktozu, a nije ih komplicirano napraviti. S obzirom da se bliži kraj tjedna, a nama se sve više i više jedu slatkiši kojima ćemo proslaviti ulazak u vikend, pronašli smo recept za neodoljivu pink kremastu tortu od malina. Ova poslastica se ne peče niti traži dugačku pripremu, a okusom osvježava te na stol donosi dašak proljeća. Isprobajte je čim prije i sami se uvjerite u to koliko je ukusna.
Pink torta od malina
Sastojci:
Za podlogu:
- 150 g badema
- 150 g očišćenih datulja
- 50 g kokosovog brašna (ribani kokos)
- 1 žličica vanilije
- 2 žlice kokosovog ulja (otopiti)
Za kremu:
- 300 g indijskih oraščića
- sok od 1 limuna
- 50 g kokosovog brašna (ribani kokos)
- 7 žlica meda (ili 4 žlice šećera u prahu)
- 1 žličica arome vanilije
- 80 g kokosovog ulja (otopiti)
Dodaci kremi:
- ½ dl bademovog mlijeka
- 1 žličica arome vanilije
- 150 g smrznutih malina
Postupak pripreme:
- Indijske oraščiće preliti vodom i ostaviti najmanje 5 sati (najbolje preko noći).
- Stijenke kalupa obložiti acetatnom folijom. Navedene sastojke za podlogu staviti u multipraktik i samljeti. Smjesu utisnuti u kalup, ali lagano – ne prejako.
- Namočene indijske oraščiće ocijediti, isprati te usitniti u multipaktiku. Dodati navedene sastojke za kremu te sve usitniti i smjesu podijeliti na dva dijela. U prvi dio umiješati ½ dl bademovog mlijeka i aromu vanilije te kremu uliti u kalup. Tortu staviti u zamrzivač na 30 minuta. U drugi dio kreme dodati maline i dodatno zblendati u mulipraktiku. Kremu uliti u kalup i čuvati u zamrzivaču.
- Tortu izvaditi iz zamrzivača 2 sata prije posluživanja. Ukrasiti malinama i rezanim kokosom te poslužiti.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.