Osvježavajuća Gazpacho juha gotova u 15 minuta

Hladna juha za čiju pripremu nije potrebno kuhanje!

Tijekom zime nije problem stajati nad štednjakom i napraviti domaću juhu koja će se satima kuhati, ali u kolovozu to nikako nije opcija. Srećom, postoje recepti za koje vam je potreban samo blender i kvalitetne namirnice. Upravo je takav recept za Gazpacho juhu porijeklom iz Andaluzije, ova hladna juha na bazi rajčica stekla je popularnost ne samo u španjolskoj kuhinji već i u cijelom svijetu.

Što vam je potrebno (za 4 porcije)?

  • 1 kilogram rajčica
  • 1 crvena paprika
  • 1 krastavac
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 crveni luk
  • nekoliko listova bosiljka
  • maslinovo ulje
  • papar i sol

 

Priprema:

 

Narežite rajčice, papriku, krastavac i ubacite u blender zajedno s češnjakom, pola količine bosiljka i pola crvenog luka. Miksajte dok ne bude glatko. Začinite sa solju i paprom. Prebacite u tanjure i ukrasite s ostatkom crvenog luka koji ćete sitno narezati te bosiljkom. Za kraj, nadodajte i maslinovog ulja po želji.

Juhu možete odmah jesti, ali i ostaviti u frižideru da se dodatno ohladi!

 

 

GastroGreen healthyOsvježavajuća Gazpacho juha gotova u 15 minuta

Facebook

99,687FanovaLajkaj