Ova zdrava, bezglutenska verzija cheesecakea mora se pronaći na vašem stolu

Slastica koja zadovoljava nutricionističke standarde zdrave hrane, a jako je ukusna.

Najpoznatiji kolač od sira možete kušati u raznim varijantama, a iako su najslavnije slastičarnice koje stvaraju prava remek-djela od cheesecakeova smještena u Brooklynu, ne trebate otputovati u New York da biste uživali u ovom senzacionalnom, kremastom desertu. Naime, u bespućima interneta moguće je pronaći obilje različitih recepata za razne tipove cheesecakea – od onog s jagodama pa sve do onih s Nutellom. I iako volimo i takve kalorijske bombe, ponekad nam je draže uživati u slasticama za koje znamo da su napravljene samo od najkvalitetnijih sastojaka.

Jedan takav bezglutenski recept je i ovaj za pečeni cheesecake koji vam danas predstavljamo. Pripremite ga već danas te se uvjerite kako se radi o kolaču vrijednom divljenja – a zbog kojeg nećete osjećati grižnju savjest ako pojedete više od jedne kriške.

Bezglutenski cheesecake

Sastojci:

Za podlogu:

  • 150 grama mljevenih badema/oraha ili kombinacija
  • 30 grama omekšalog maslaca sobne temperature
  • 3-4 jušne žlice stevia/eritritola (ili zaslađivača po želji)

Za kremu:

  • 600 grama svježeg sira sobne temperature
  • 200 grama krem sira, sobne temperature
  • 150 grama slatkog vrhnja
  • 5 jaja srednje veličine
  • 1-2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica soka limuna, svježe ocijeđenog
  • 6-7 jušnih zlica stevia/eritritola (ili zaslađivača po želji)

Postupak pripreme:

  • Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. Dno kalupa za pečenje obložiti papirom, stranice kalupa premazati maslacem. Mljevene bademe samljeti, dodati zaslađivač po želji. Rastopiti maslac te umiješati u mljevene bademe da se poveže. Prebaciti u kalup za pečenje, poravnati te peći cca 7-8 minuta. Izvaditi iz pećnice te ostaviti sa strane.
  • Umutiti kratko jaja i zaslađivač po želji. Potom dodavati ostale sastojke jedan po jedan, te kratko povezati svaki da se smjesa ujednači. Nikako miksati naglo i predugo, jer će se u kremi stvoriti zrak!
  • Smjesu preliti u kalup te peći cca 20 minuta na 180 stupnjeva. Potom temperaturu smanjiti na 170 stupnjeva te peći dodatnih 30 minuta. Ugasiti peć, otvoriti vrata te ostaviti tortu u peći cca 20-tak minuta. Izvaditi iz pećnice, ohladiti na sobnoj temperaturi, a potom hladiti u hladnjaku najmanje 8 sati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Promenade – Pondicherry (@the.promenade)

GastroGreen healthyOva zdrava, bezglutenska verzija cheesecakea mora se pronaći na vašem stolu

Facebook

99,687FanovaLajkaj