Ove sezone ljetne salate dižemo na novu razinu s bulgurom!

Ukusna i hranjiva ljetna salata s bulgurom i povrćem.

Bulgur može biti super zamjena za rižu ili dodatak ljetnoj salati, osobito ako ste u potrazi za namirnicom s manje kalorija i kvalitetnim ugljikohidratima. U njega ćete se zaljubiti iz nekoliko razloga – pahuljasta tekstura, brza i jednostavna priprema!.

Bulgur je drobljena, djelomično kuhana i sušena pšenica. Njegovo pahuljasto zrno salatama daje osjećaj lakoće, a zahvaljujući brzoj pripremi može se kuhati zajedno s povrćem. Bulgur je bogat vlaknima i proteinima kao i manganom i kalcijem. Također je izvrstan izvor kalija i željeza. Zrna bulgura su toliko sitna da ih nije potrebno dugo kuhati. Za njihovu pripremu bit će dovoljno namakanje u kipućoj vodi u trajanju od svega 10 minuta.

Ukusna salata od bulgur pšenice i povrća neka bude vaš omiljeno ljetno jelo. Ovo jelo nije samo jednostavno za pripremu, već je hranjivo i ukusno te se može poslužiti toplo ili hladno. To je također odličan način da iskoristite povrće koje imate u hladnjaku ili vrtu. Po želji možete dodati i malo svježeg voća! Isprobajte i sami ovaj recept:

Sastojci:

  • 1 šalica EKOZONA bulgura
  • 2½ šalice vode ili temeljca od povrća
  • 1 češanj češnjaka
  • sezonsko povrće: luk, paprika, tikvica, patlidžan, rajčica
  • ¼ šalice maslinovog ulja
  • sok od ½ limuna (oko 3 žlice)
  • sol i papar po želji

Priprema:

  • Bulgur dobro operite.
  • Operite povrće i narežite ga na sitne kockice.
  • Ogulite češnjak i nasjeckajte ga na sitno.
  • Bulgur skuhajte prema uputama na pakiranju (otprilike 10 minuta)
  • U međuvremenu kuhajte povrće u posoljenoj vodi dok ne omekša (oko 2-3 minute). Ocijedite ga i ostavite sa strane da se malo ohladi.
  • Kada je kuhano, dodajte bulgur i povrće u jednu zdjelu i pomiješajte ih dok se dobro ne sjedine (možete koristiti ruke ako želite).
  • Iscijedite malo soka od limuna preko svega prije nego što umiješate malo maslinovog ulja i soli i papra po ukusu (nastavite kušati dok ne dođete do nečega što će zadovoljiti vaše nepce!).

Posluživanje:

Poslužite ga toplog ili ohlađenog, kao prilog ili glavno jelo.

Nadamo se da ćete uživati ​​u ovom receptu za salatu s bulgurom koliko i mi.

Ako želite biti sigurni u kvalitetu namirnica u kojima želite uživati u svojim domaćim jelovnicima, odaberite proizvode iz EKOZONA asortimana. Bulgur, kao i ostali EKOZONA proizvodi uzgojeni su bez pesticida i aditiva kod odabranih proizvođača s dugom tradicijom, a k tomu se pri njihovoj proizvodnji pridaje i velika pažnja ekološkim standardima.

FotoPR
GastroGreen healthyOve sezone ljetne salate dižemo na novu razinu s bulgurom!

Facebook

99,687FanovaLajkaj