today-is-a-good-day

Potpuno zdrava verzija mirisnog i hrskavog “crumblea” od jabuka

Ako pazite na prehranu, ovo je recept koji morate sačuvati i isprobati!

Da zdrave verzije omiljenih kolača ne moraju biti neukusne i da se savršeno mogu uklopiti u plan ispravne prehrane, dokaz je “crumble” od jabuka koji će osvojiti i ona najzahtjevnija nepca. Recept za ovaj kolač pronašli smo na blogu Healthy Liv, isprobali ga i ostali oduševljeni!

Potrebno vam je (za 6 porcija, prepolovite sastojke za manje):

  • 5 jabuka
  • 1 žlica javorovog sirupa ili meda
  • 3 žlice vode
  • 2 žličice cimeta

Za “crumble” dio:

  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • pola šalice bademovog brašna (poslužit će i mljeveni bademi)
  • pola šalice sjeckanih oraha ili badema (izaberite orašaste plodove po želji)
  • malo cimeta
  • prstohvat soli
  • 1/4 šalice otopljenog kokosovog ulja
  • žlica javorovog sirupa ili meda

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Ogulite jabuke te ih narežite na kockice otprilike iste veličine. Stavite ih u zdjelu, ubacite vodu, cimet i javorov sirup. Prebacite jabuke u manji pleh za pečenje (dimenzija otprilike 22 x 22 centimetara, tepsiju podmažite kokosovim uljem).

U zdjelu stavite zobene pahuljice, brašno od badema, orašaste plodove, cimet, sol, kokosovo ulje i javorov sirup (ili med). Promiješajte sve i rasporedite po jabukama u plehu. Pecite na 180 stupnjeva nekih 40 do 45 minuta ili dok jabuke ne omekšaju (na pola pogledajte koje je boje gornja smjesa te je pokrijte folijom po potrebi da ne zagori). Poslužite s rashlađenim grčkim jogurtom u koji ste ubacili nekoliko kapi ekstrakta vanilije!

*Izbjegnite javorov sirup i med ako konzumirate samo šećere iz voća.

GastroGreen healthyPotpuno zdrava verzija mirisnog i hrskavog "crumblea" od jabuka

Stiže nam Festival svjetla! Imamo popis svih atrakcija

Najposjećeniji event u Zagrebu tijekom ožujka neosporno je Festival svjetla koji već godinama pretvara na par dana ulice našeg glavnog grada u svjetlosni spektakl....

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram