Nakon što smo se za vrijeme blagdana častili svime i svačime te svakodnevno unosili goleme količine kalorija, vrijeme je da malo razmislimo o svojim prehrambenim navikama te “stanemo na loptu” kada je riječ o bombastičnim desertima u kojima smo uživali u božićnom razdoblju. Ipak, unatoč tome što siječanj nerijetko odredimo za provođenje nove dijete ili pak uvođenje redovitog vježbanja u svoj raspored, novostečena samodisciplina nije razlog da se odreknemo baš svih slatkih zadovoljstava.
Postoje recepti za slastice pune proteina koje nam mogu pomoći da izgradimo tijelo iz snova, a istovremeno nam i zadovoljiti potrebu za slatkim. Jedan od takvih kolača su i bounty kocke u zdravoj, proteinskoj varijanti, a za koje vam donosimo recept.
Po pojedenoj kocki unijet ćete 173 kalorije, a od toga 10 grama proteina te 14 grama ugljikohidrata. Dakle, radi se o slastici koja je idealna za početak tjedna jer se brzo priprema, ali i ukoliko držite dijetu te morate paziti na unos rafiniranog šećera.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Proteinske bounty kocke
Sastojci za biskvit:
- 3 jaja
- 15 g kakaa
- 20 g zobenog brašna
- 10 g wheya od vanilije ili čokse
- 20 ml toplog mlijeka
- 55 g eritrita u prahu
- Žličica praška za pecivo
- 10 ml otopljenog kokosovog ulja
Sastojci za kremu:
- 90 g rižinog griza
- 470 ml vode
- 35 g wheya od vanilije
- 40 g kokosovog brašna
- 20 g kokosovih mrvica
- 40 g eritrita u prahu
Sastojci za glazuru:
- 50 g tamne čokolade min. 74% kakaa
- 10 g kokosovog ulja
- 10 g eritrita
Postupak pripreme:
- Izradite biskvit tako da pomiješate suhe pa mokre sastojke. Dobro izmiksajte i prebacite ih zajedno pomiješane u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 15-20 min na 180 stupnjeva, a provjerite je li kolač gotov metodom guranja čačkalice.
- Za to vrijeme napravite kremu – zakuhajte 470 ml vode i kad zakuha dodajte griz. Kuhajte dok se ne zgusne, maknite s vatre i dodajte kokosovo brašno, mrvice, eritrit i whey te miješajte.
- Biskvit malo poškropite toplim mlijekom, pa na njega rasporedite kremu.
- Otopite čokoladu i ulje u mikrovalnoj i dodajte eritrit, prelijte preko kolača i dodajte gore još kokosovih mrvica. Dobro ohladite kako bi se čokolada stisnula prije posluživanja.