Sirova torta od lješnjaka i čokolade za početak tjedna

Bombastičan recept za iznimno ukusnu, a zdravu tortu koja u frižideru može stajati danima.

Raw iliti sirove slastice postale su pravi hit prije nekoliko godina. Obično veganske, zdrave i napravljene od organskih sastojaka punih vitamina i minerala, osvojile su svijet svojim okusom, ali i jednostavnim načinom pripreme koji ne zahtijeva paljenje pećnice.

S obzirom na to da nam dolaze sve topliji i topliji dani, smatramo kako većina nas više neće htjeti sate provoditi nad štednjakom ili ispred vrata pećnice i gledati dugotrajno dizanje tijesta, pečenje raznih krema i biskvita. Takve su aktivnosti primjerenije zimskom razdoblju koje je sada iza nas. Baš zato smo vam odlučiti predstaviti ovu ultrabogatu sirovu tortu od lješnjaka i čokolade koja svojim okusom podsjeća na zdraviju verziju omiljene Nutelle.

Samo jedna kriška ove torte zadovoljit će sve vaše potrebe za slatkim kroz cijeli dan, a sjajno je i to što u hladnjaku može dugo stajati pa se ne morate brinuti hoćete li je uspjeti pojesti kroz par dana. Garantiramo da će oduševiti sve vaše goste ili ukućane te vam zasladiti početak tjedna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli VEGAN/NORGE (@vegan.norge)

Sirova torta od lješnjaka i čokolade

Sastojci:

Za podlogu:

  • 120 g lješnjaka, pečenih i oguljenih
  • 120 g svježih datulja

Za kremu:

  • 300 g indijskih oraščića, namočenih preko noći
  • 2 velike zrele banane
  • 50 g sirovog kakao praha
  • 50 g kakao maslaca
  • 30 g kokosovog ulja
  • prstohvat soli

Za glazuru:

  • 30 g kokosovog ulja
  • 2 žlice sirovog kakao praha

Postupak pripreme:

  • U blender ili sjeckalicu ubacite lješnjake i datulje te ih meljite dok se ne pretvore u pastu. Mali kalup za tortu, promjera 20 cm, obložite papirom za pečenje pa na dnu poravnajte pastu od badema i datulja. Ostavite u hladnjaku dok radite kremu.
  • Namočene indijske oraščiće ocijedite i operite pod mlazom hladne vode. Ubacite ih u blender i blendajte dok se ne pretvore u kremu. Dvije zrele banane također zblendajte i dodajte kremi od oraščića. Kakao maslac i kokosovo ulje otopite nad parom pa ih dodajte kremi. Dodajte i kakao te prstohvat sol. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci ravnomjerno pomiješali. Izlijte kremu na pripremljenu podlogu i odložite sve u zamrzivaču da se stisne.
  • Otopite nad parom kokosovo ulje. Umiješajte u njega kakao prah i dobro povežite. Prelijte dobro ohlađenu tortu i ostavite u hladnjaku do posluživanja. Prije posluživanja tortu ukrasite sjeckanim lješnjacima ili voćem po želji.

Tortu možete napraviti i u četvrtastom kalupu pa ju rezati na kocke. Ako je dobro ohlađena, može se jesti i rukama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mairi Rivers (@gingervegan)

GastroGreen healthySirova torta od lješnjaka i čokolade za početak tjedna

Facebook

99,687FanovaLajkaj