Slana verzija zobene kaše za one koji ne vole slatko

Ako niste znali, zob se može savršeno uklopiti u slana jela!

Jedan od najpopularnijih doručaka u posljednje vrijeme je zobena kaša, osim što je zdrava, njen neutralan okus odlično se slaže s voćem i orašastim plodovima, a može se spremati na mali milijun načina. Iako ćete u većini slučajeva u potrazi za novim receptima pronaći slatke verzije ovog zdravog jela, zobena se kaša može spremiti na slani način gdje isto možete pustiti mašti na volju.

Potrebno vam je:

  • 3 šalice vode
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 šalica zobi
  • sol, papar

Osnovu jela čini zob koji ćete prvo popržiti na malo maslinovog ulja dok ne poprimi zlatnu boju (oko 2 minute). Potom zob ubacite u mješavinu vode i mlijeka koja prije ubacivanja zobi treba biti blizu kuhanja. Vatru smanjite i lagano kuhajte 15/ak minuta uz povremeno miješanje dok smjesa ne postane gusta, a pri kraju stavite sol i papar. U ovu smjesu možete umiješati parmezan ili blanširano povrće kao što su gljive, tikvice, itd. Prebacite kašu u tanjur, na nju stavite poširano jaje i kao prilog poslužite salatu.

GastroGreen healthySlana verzija zobene kaše za one koji ne vole slatko

Donna Vekić u rodnom Osijeku nastavlja misiju izgradnje javnih teniskih terena

Nakon dva uspješno održana turnira, 2020. i 2022. godine, Premier Tennis Tournament i ove se godine održava u Osijeku. O uspješnosti prethodnih turnira govore i dva, već...

Nikolina i Sonja obožavaju odvažne okvire naočala

Naše oči su naš prozor u svijet. Omogućuju nam da istražujemo, čitamo, vozimo, obavljamo poslove i sudjelujemo u mnogim drugim svakodnevnim aktivnostima. No, često zaboravljamo...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram