today-is-a-good-day

Slatka bomba za vikend: Čokoladna souffle torta

Kremasta tekstura, bogati čokoladni okus i jednostavna priprema čine ovu tortu savršenim vikend desertom.

Jede vam se nešto slatko, ali nemate inspiracije? Isprobajte ovaj recept za neodoljivo kremastu, zasitnu, ali i zdravu čokoladnu souffle tortu koja će se svidjeti svim vašim ukućanima. Inače su soufflei poprilično kalorični i teški, no ovaj ne sadrži brašno, šećer ni gluten te je zbog toga pogodan za dijabetičare, a moći ćete ga jesti i bez previše grižnje savjesti.

Ova torta se jede prvenstveno topla, ali ništa manje nije ukusna kad se ohladi. Idealna je za obiteljske ručkove ili večernje druženje s prijateljicama, a s obzirom da je čokolada gotovo svima omiljeni desert, teško nam je zamisliti da se nekome neće svidjeti ovaj sočni souffle većih dimenzija.

Gotovi čokoladni souffle možete posuti lješnjacima ili ga poslužiti uz osvježavajuće šumsko voće. Također, sjajno će se slagati i s kuglicom sladoleda od vanilije.

Čokoladna souffle torta

Sastojci:

  • 200 grama tamne čokolade s min 85 % kakaa, bez dodatka šećera
  • 100 grama maslaca
  • 120 grama xylitola (ili zaslađivača po želji)
  • 3 jaja sobne temperature
  • 1-2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 55 grama kakaa u prahu
  • 1/2 čajne žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli

Postupak pripreme:

Pećnicu zagrijati na 170 stupnjeva. Kalup za pečenje (veličine 18-20 cm) obložiti papirom za pečenje. Rastopiti maslac. Maknuti sa peći. Nadrobiti čokoladu, dodati u maslac, te miješati dok se čokolada ne rastopi. Prebaciti u posudu za miksanje, dodati xylitol i ekstrakt vanilije. Miksati cca 2-3 minute. Dodavati jedno po jedno jaje, miksati između svakog dodavanja 30 sekundi. U posebnoj posudi izmiješati kakao, prašak za pecivo i prstohvat soli. Sve dodati čokoladnoj smjesi te miješati laganom brzinom dok se sastojci ne sjedine. Prebaciti u kalup za pečenje te peći 18-20 minuta u već zagrijanoj pećnici. Nakon pečenja ostaviti kratko da ohladi, po želji posuti kakaom u prahu te poslužiti toplo uz šumsko voće ili kuglicu sladoleda. Možete ju posipati i orašastim plodovima.

GastroGreen healthySlatka bomba za vikend: Čokoladna souffle torta

Iz Pan-peka stiže recept za slasnu deliciju poznatiju kao pinca

Blagdanski stol u društvu obitelji nezamisliv je bez tradicionalnog uskrsnog kolača – pince ili sirnice. Iako izgleda kao jednostavan kolač za pripremu, zahtijeva dosta...

Proljeće u boji ružičaste: Ovih 15 high street pink komada želimo u ormaru

Ružičasta je definitivno jedna od najpozitivnijih i najvedrijih boja, a mnoge žene ju obožavaju. Ta nijansa koja simbolizira djevojaštvo, mladenačku energiju, nježnost i senzualnost...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram