Slatke zobene kocke s jagodama možete jesti svaki dan bez grižnje savjesti

Neki jagode vole jesti same, neki uz dodatak šećera ili šlaga, a nekima su najdraže one u desertima. Za ove treće, evo zdravog sjajnog recepta!

Počela je sezona jagoda pa je idealno vrijeme za kolače od ovog, mnogima omiljenog voća. Proljetna delicija dobro se slaže i s čokoladom i sa sirom, pa i s ostalim voćem, ali nećete vjerovati kako se dobro slaže s pomalo dosadnim zobenim pahuljicama. Zobene pahuljice svi povezujemo uz zdrave doručke i kašice, koje same za sebe, i nemaju spektakularan okus. No, kada ih obogatimo dodacima popt orašastih plodova, voća i zaslađivača dobijemo rapsodiju okusa, a osobito su nam drage ako ih kamufliramo u obliku slasnog, a zdravog deserta.

Jagode u kombinaciji sa zobenim pahuljicama čine savršen odabir za lagani desert, a ove kocke za koje vam donosimo recept mogu biti i zdrav doručak i užina. Zobene pahuljice sve su češće na meniju onih koji teže zdravoj prehrani. Obiluju vlaknima, kompleksnim ugljikohidratima i proteinima. Stoga, kad se spoje s prezdravim i nekaloričnim jagodama i malo javorovog sirupa i brezinog šećera, dobivate zdravi desert koji možete jesti bez straha od debljanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ali — Plant-Based Recipes (@wholesome.crumbs)

Zobene kocke s jagodama

Sastojci:

  • 1 i pol šalica zobenog brašna
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • Pola šalice brezinog šećera
  • Pola žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • pola žličice vanilije (ekstrakt ili prah)
  • 8 žlica kokosovog ulja (sobne temperature)
  • 2 šalice svježih jagoda
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 1 žlica brašna od tapioke (škrob)
  • 1 žlica soka od limuna

Postupak pripreme: 

Upaliti pećnicu na 175 stupnjeva. U multipraktiku kratko izmiksati brašno, pahuljice, šećer, prašak za pecivo, sol i vaniliju. Ostaviti manje komadiće zobenih pahuljica. Dodati postepeno kokosovo ulje i miksati uz stanke za dodavanje ulja. Smjesa će biti pomalo suha, ali na dodir će se povezivati.

Kalup za pečenje obložiti papirom za pečenje i/ili nauljiti. Ostaviti pola šalice smjese za kasnije (posipati odozgo), a ostatak prebaciti u kalup i utisnuti smjesu ravnomjerno. Staviti peći u zagrijanu pećnicu 20 minuta. Za to vrijeme pripremiti jagode.

U posudu za kuhanje staviti narezane jagode, sirup, škrob i limunov sok. Pomiješati i pustiti da se na laganoj vatri kuha. Kada su jagode omekšale, a tekućina se pomalo zgusnula, zagasiti vatru. Preliti u kalup, posipati ostatkom smjese od podloge i staviti peći još 35 minuta.

Pustiti da se skroz ohladi prije rezanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @readyaimcook

GastroGreen healthySlatke zobene kocke s jagodama možete jesti svaki dan bez grižnje savjesti

Facebook

99,687FanovaLajkaj