Sočna zimska torta koju možete jesti bez straha za vašu liniju!

Tako jednostavna, a tako ukusna torta koja će vas mamiti da uzmete komad više.

Blagdanska su slavlja i domjenci iza nas, no to ne znači da se mi moramo odreći finih, sočnih deserata. Upravo suprotno! Zdravi, veganski i niskokalorični deserti sve su poželjnija opcija na jelovnicima mnogih, a mi vam baš zato danas donosimo ovaj genijalni recept za sočnu zimsku tortu od čokolade, mrkve i naranče, a koja će vas potpuno oduševiti svojim okusom. Ono najbolje u vezi nje je i to što se za njezinu izradu koriste samo zdravi sastojci koji ne sadrže previše šećera i glutena, pa u ovoj slastici možete uživati bez straha od debljanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrea (@forthebodymindsoul)

Zdrava zimska torta

Sastojci:

Biskvit:

  • 2 šalice pirovog brašna
  • 1 i pol šalica naribane mrkve
  • 2 žličice ceylon cimeta
  • 1 naranča
  • 7 žlica šećera kokosovog cvijeta ili 1/2 šalice javorovog sirupa
  • 1/2 šalice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • Šaka oraha
  • ½ šalice biljnog mlijeka
  • 1 žlica sirovog kakaa
  • Malo ruma po želji

Krema:

  • 2 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  • 2 žlice kakao praha
  • Malo biljnog mlijeka
  • Malo javorovog ili agavinog sirupa

Priprema:

  • Mrkvu naribajte što sitnije, a zatim naribajte narančinu koricu. Iscijedite sok od naranče i pomiješajte s uljem i šećerom. U drugoj zdjeli pomiješajte pirovo brašno, prašak za pecivo, cimet i sitno sjeckane orahe, pa u to dodajte sok od naranče i mrkvu te po potrebi dodajte biljno mlijeko.
  • Smjesu stavite peći 40 minuta na 180 stupnjeva.
  • Za preljev pomiješajte sve sastojke i zagrijte ih na vatri te miješajte 2-3 minute dok se ne zgusne i prelijte ih preko torte. Tortu stavite u hladnjak i poslužite je za par sati, dobro ohlađenu. Po želji ju dodatno ukrasite orašastim plodovima.
GastroGreen healthySočna zimska torta koju možete jesti bez straha za vašu liniju!

Facebook

100,860FanovaLajkaj