Sočna zimska torta koju možete jesti bez straha za vašu liniju!

Tako jednostavna, a tako ukusna torta koja će vas mamiti da uzmete komad više.

Blagdanska su slavlja i domjenci iza nas, no to ne znači da se mi moramo odreći finih, sočnih deserata. Upravo suprotno! Zdravi, veganski i niskokalorični deserti sve su poželjnija opcija na jelovnicima mnogih, a mi vam baš zato danas donosimo ovaj genijalni recept za sočnu zimsku tortu od čokolade, mrkve i naranče, a koja će vas potpuno oduševiti svojim okusom. Ono najbolje u vezi nje je i to što se za njezinu izradu koriste samo zdravi sastojci koji ne sadrže previše šećera i glutena, pa u ovoj slastici možete uživati bez straha od debljanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrea (@forthebodymindsoul)

Zdrava zimska torta

Sastojci:

Biskvit:

  • 2 šalice pirovog brašna
  • 1 i pol šalica naribane mrkve
  • 2 žličice ceylon cimeta
  • 1 naranča
  • 7 žlica šećera kokosovog cvijeta ili 1/2 šalice javorovog sirupa
  • 1/2 šalice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • Šaka oraha
  • ½ šalice biljnog mlijeka
  • 1 žlica sirovog kakaa
  • Malo ruma po želji

Krema:

  • 2 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  • 2 žlice kakao praha
  • Malo biljnog mlijeka
  • Malo javorovog ili agavinog sirupa

Priprema:

  • Mrkvu naribajte što sitnije, a zatim naribajte narančinu koricu. Iscijedite sok od naranče i pomiješajte s uljem i šećerom. U drugoj zdjeli pomiješajte pirovo brašno, prašak za pecivo, cimet i sitno sjeckane orahe, pa u to dodajte sok od naranče i mrkvu te po potrebi dodajte biljno mlijeko.
  • Smjesu stavite peći 40 minuta na 180 stupnjeva.
  • Za preljev pomiješajte sve sastojke i zagrijte ih na vatri te miješajte 2-3 minute dok se ne zgusne i prelijte ih preko torte. Tortu stavite u hladnjak i poslužite je za par sati, dobro ohlađenu. Po želji ju dodatno ukrasite orašastim plodovima.
GastroGreen healthySočna zimska torta koju možete jesti bez straha za vašu liniju!

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram