Bulgur kao glavna zvijezda finog i toplog zimskog doručka

Isprobajte nešto novo!

Bulgur koji spada u cjelovite žitarice i koji se radi od pšeničnog zrna bez ljuske (zrno se djelomično skuha, zatim suši i usitnjava u manje dijelove) svestrana je namirnica idealna za pripremanje kruha i kolača te za nadjeve, složence i juhe. Odlična je opcija i za doručak koji će vas dugo držati sitima, a najbolji je u kombinaciji s voćem i orašastim plodovima. Kako pripremiti toplu i ukusnu kašu od bulgura koja će postati vaš čest izbor za najvažniji obrok u danu, saznajte u nastavku.

Potrebno vam je:

  • 1 šalica bulgura (srednje zrnati)
  • 1 šalica vode
  • 2 šalice kokosovog mlijeka (ili od badema)
  • malo cimeta
  • javorov sirup ili med prema želji

Ovisno o debljini lomljenja, bulgur ćete u prodavaonicama pronaći kao fino zrnati, srednje zrnati i grubo zrnati, a za ovaj recept potreban vam je srednje zrnati. Vodu, mlijeko i bulgur stavite u posudu te na vatru, kada smjesa bude blizu vrenja, smanjite vatru i kuhajte 12 do 15 minuta uz povremeno miješanje. Kada bulgur omekša (treba biti mekan, ali isto ga morate osjećati “pod zubom”), tj. kada se smjesa stisne, maknite s vatre, umiješajte med i cimet te prebacite u posudu za posluživanje. Prema potrebi nadodajte još mlijeka.

Ovako pripremljen bulgur poslužute s umakom od šumskog voća ili jagoda (koji ćete pripremiti u tavi s dodatkom meda i limuna te kuhati oko 10-ak minuta), a možete koristiti svježe voće, orašaste plodove te dodatke poput čipsa od kokosa.

GastroGreen healthyBulgur kao glavna zvijezda finog i toplog zimskog doručka

Zagreb je dobio prvi Muzej putovanja! Evo što zasad znamo

Zagreb svake godine postaje sve bogatiji i bogatiji za ponudu kulturnih sadržaja – od radionica izrade bonsai drvaca, preko wine radionica i keramičarskih kreativnih...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram