Bulgur kao glavna zvijezda finog i toplog zimskog doručka

Isprobajte nešto novo!

Bulgur koji spada u cjelovite žitarice i koji se radi od pšeničnog zrna bez ljuske (zrno se djelomično skuha, zatim suši i usitnjava u manje dijelove) svestrana je namirnica idealna za pripremanje kruha i kolača te za nadjeve, složence i juhe. Odlična je opcija i za doručak koji će vas dugo držati sitima, a najbolji je u kombinaciji s voćem i orašastim plodovima. Kako pripremiti toplu i ukusnu kašu od bulgura koja će postati vaš čest izbor za najvažniji obrok u danu, saznajte u nastavku.

Potrebno vam je:

  • 1 šalica bulgura (srednje zrnati)
  • 1 šalica vode
  • 2 šalice kokosovog mlijeka (ili od badema)
  • malo cimeta
  • javorov sirup ili med prema želji

Ovisno o debljini lomljenja, bulgur ćete u prodavaonicama pronaći kao fino zrnati, srednje zrnati i grubo zrnati, a za ovaj recept potreban vam je srednje zrnati. Vodu, mlijeko i bulgur stavite u posudu te na vatru, kada smjesa bude blizu vrenja, smanjite vatru i kuhajte 12 do 15 minuta uz povremeno miješanje. Kada bulgur omekša (treba biti mekan, ali isto ga morate osjećati “pod zubom”), tj. kada se smjesa stisne, maknite s vatre, umiješajte med i cimet te prebacite u posudu za posluživanje. Prema potrebi nadodajte još mlijeka.

Ovako pripremljen bulgur poslužute s umakom od šumskog voća ili jagoda (koji ćete pripremiti u tavi s dodatkom meda i limuna te kuhati oko 10-ak minuta), a možete koristiti svježe voće, orašaste plodove te dodatke poput čipsa od kokosa.

GastroGreen healthyBulgur kao glavna zvijezda finog i toplog zimskog doručka

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram