Topla zobena kaša sa chia sjemenkama i karameliziranim bananama

Doručak koji morate probati!

Zobena kaša slovi kao jedna od najboljih opcija za doručak jer je bogata prehrambenim vlaknima zbog kojih ćete duže vrijeme ostati siti. No, isto tako jako brzo može dosaditi pa je najbolje da na nju gledate kao prazno platno koje možete obogatiti raznim namirnicama i tako svaki put stvoriti neko novo jelo. Ovaj put isprobali smo recept koji smo pronašli na blogu Halfbaked Harvest i koji gotovo zvuči kao desert, a za to su zaslužne karamelizirane banane i chia sjemenke koje će kaši dati kremoznost!

Što vam je potrebno (za dvije porcije)?

  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1 i pol šalica mlijeka od badema
  • 1 šalica vode
  • 2 žlice chia sjemenki
  • ekstrakt vanilije
  • sol
  • 2 zrele banane
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1 žličica smeđeg šećera

 

Priprema:

U posudu srednje veličine ubacite zobene pahuljice, mlijeko od badema, vodu i chia sjemenke. Na vatri srednje jačine sačekajte da zakuha i smanjite jačinu te povremeno promiješajte. Kada se zobena kaša stisne (nakon otprilike 5 minuta) maknite je s vatre i nadodajte prstohvat soli i ekstrakt vanilije po želji. Ako je kaša pregusta, slobodno nadodajte još mlijeka.

Banane narežite, zagrijte tavu na vatri srednje jačine i stavite kokosovo ulje. Narezane banane s jedne i druge strane prekrijte smeđim šećerom i stavite u zagrijanu tavu (ne smije biti najjače zagrijana). Pržite ih jednu minutu s jedne strane i isto toliko s druge strane te uklonite s tave.

Kašu podijelite u dvije zdjele, nadodajte karamelizirane banane i slobodno se poigrajte s ostalim mogućim dodatcima – kockica naribane crne čokolade, grubo nasjeckani bademi ili bilo koji orašasti plodovi…

GastroGreen healthyTopla zobena kaša sa chia sjemenkama i karameliziranim bananama

Facebook

99,687FanovaLajkaj