Klasični kolač s višnjama i biskvitom jedan je od prvih deserata koji mnogi nauče pripremiti, no ovog vam puta donosimo recept za zdraviju verziju čoko torte s višnjama. Kombinacija čokoladne kreme, biskvita i ukusnih, kiselih višnja odličan je gastronomski spoj, a ne mora nužno biti nezdrav.
Naime, mi smo pronašli recept za ovu tortu u zdravoj, fitness verziji sa zdravim sastojcima smanjene kalorijske vrijednosti. Tako u šniti ili dvije ovog deserta možete uživati i u siječnju kada ste na dijeti zbog posljedica blagdanskog prejedanja.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Zdravi čokoladni kolač s višnjama
Za podlogu:
- 40 g kokosovog brašna
- 40 g mljevenih lješnjaka
- 200 g sitno mljevenih zobenih pahuljica
- 30 g kakaa u prahu
- 150 g paste od datulja
- 70 g kokosovog ulja
- prstohvat soli
Postupak pripreme:
Biskvit:
- Sve sastojke pomiješajte i izmijesite rukama te utisnite u klasični kalup za tortu. Zapecite 10-12 minuta na 180°C.
Krema od višanja:
- 1 staklenka kompota od višanja (s oko 450 ml soka)
- 75 g škroba
Priprema kreme od višanja:
- Višnje izvadite iz staklenke i otkoštite ih ako imaju koštice. Ostavite ih sa strane. U lonac za kuhanje kreme stavite škrob te dolijevajte malo po malo soka od višanja iz kompota. Promiješajte tako da nastala smjesa bude gusta i bez grudica, a zatim dolijte ostatak soka od višanja. Kuhajte na laganoj vatri sve dok se krema ne zgusne i ne prokuha. U toplu kremu umiješajte otkoštene višnje te prelijte preko podloge.
Čokoladna krema:
- 1 konzerva kokosovog mlijeka
- 150 g tamne čokolade
- prstohvat soli
- 20 g agavinog sirupa
Priprema čokoladne kreme:
- Sve sastojke otopite na pari. Prelijte preko kreme od višanja (bit će jako rijetko, ali neka vas to ne zabrinjava) i ostavite da se dobro ohladi i stisne.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.