Za sve ljubitelje Snickersa – bombastična torta koja savršeno imitira slavnu čokoladicu

Čokolada, karamela i kikiriki maslac sljubljuju se u ovoj zdravoj verziji Snickers torte.

Ljeto još uvijek traje, a nama se pećnica ne pali. No, to ne znači da se moramo odreći raskošnih torti s kremama i čokoladom. Postoje u bespućima interneta mnogi slasni, a sirovi recepti za deserte koji se ne peku, a oduševljavaju okusom. Baš takav je i ovaj koji vam danas predstavljamo.

Snickers sirova torta inspirirana je okusima legendarne čokoladice, a za njezinu vam je pripremu potrebno samo malo vremena i truda te nekoliko zdravih, veganskih sastojaka. Tekstura karamele, nježne kreme od vanilije, hrskave čokolade i komadića kikirikija čini ovu tortu doista neodoljivom poslasticom koju možete poslužiti u bilo kojoj svečanijoj prigodi. Bilo da se radi o rođendanskoj proslavi ili pak jednostavno želite uživati u ovoj kalorijskoj bombi za vikend, garantiramo da će vam se uloženi trud u pripremu ove slastice višestruko isplatiti.

Sirova Snickers torta

Sastojci:

Baza:

  • 80 g badema
  • 50 g oljuštenog kikirikija
  • 2 žlice sirovog kakao praha
  • 5 svježih datulja
  • prstohvat soli

Krema od vanilije:

  • 130 g indijskih oraščića
  • 35 g kokosovog ulja
  • 2 žlice agavinog sirupa
  • ½ žličice ekstrakta vanilije u prahu

Karamel s kikirikijem:

  • 130 g indijskih oraščića
  • 35 g kokosovog ulja
  • 2 žlice agavinog sirupa
  • ½ žličice ekstrakta vanilije u prahu

Čokolada:

  • 25 g kokosovog ulja
  • 2 žlice sirovog kakao praha
  • 2 žlice agavinog sirupa

Postupak pripreme: 

  • U multipraktiku sameljite bademe i kikiriki skoro do brašna pa dodajte kakao i sol. Na kraju dodajte datulje kojima ste očistili košticu. Ukoliko vidite da vam smjesa nije kompaktna, dodajte žlicu po žlicu vode dok ne dobijete kompaktnu smjesu koja se ne mrvi (dovoljne će biti 1-2). Kalup obložite papirom za pečenje i utisnite koru u pleh. Najlakše ćete ju izravnati tako da uzmete malu žličicu i sa stražnjom stranom ravnate koru. Stavite u frižider dok radite kremu.
  • Za pripremu kreme indijske oraščiće stavite namakati u vodu večer prije (ili barem par sati) te ih nakon toga dobro isperite pod vodom, postat će tako mekši i lakše ćete dobiti kremu. U blender dodajte oraščiće, otopljeno kokosovo ulje (otopite ga na laganoj vatri), agavin sirup i vaniliju te blendajte dok ne dobijete kremu. Budite strpljivi jer može potrajati i 10- ak minuta. Svako toliko ostružite kremu s rubova pa nastavite miksati. Za ovu kremu je poželjan jači blender jer ćete inače teško dobiti glatku kremu.  Prelijte kremu preko kore i poravnajte te stavite u zamrzivač dok se ne stisne (dok napravite karamelu).
  • Datulje stavite namakati u toplu vodu barem sat vremena ranije da omekšaju kako bi se lakše dobila karamela. Sačuvajte tu vodu u kojoj su se kupale datulje. Namočene datulje i žlicu tekućine od datulja stavite u multipraktik te ih sameljite do paste. Kada ste dobili jednoličnu smjesu dodajte otopljeno kokosovo ulje, agavin sirup, maslac od kikirikija i sol te miksajte još 1 minutu. Na kraju ručno dodajte kikiriki narezan na sitnije. Karamelu prelijte preko kreme od vanilije i stavite u zamrzivač dok se ne stisne kako biste ju mogli politi s čokoladnom.
  • Otopite kokosovo ulje na jako laganoj vatri pa mu dodajte kakao prah i agavin sirup i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prelijte čokoladu preko torte. Tortu stavite u frižider preko noći da se do kraja stisne i okusi prožmu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Christina | Vegan Recipes (@addictedtodates)

GastroGreen healthyZa sve ljubitelje Snickersa - bombastična torta koja savršeno imitira slavnu čokoladicu

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj