Zdrava čokoladna štruca s lješnjacima: Kolač od samo par sastojaka koji se mora naći na vašem stolu

Tako sočan, a tako jednostavan za pripremu.

Iako u božićno doba uvijek volimo posegnuti za tradicionalnim blagdanskim kolačima poput kuglofa, torti od naranče i čokoladnih linzer keksića, nekad je dobro svoj stol obogatiti i nekim novim jelom. Danas vam tako predstavljamo zdravu štrucu od čokolade i batata, a koja ne sadrži ni mlijeko ni gluten. Iznimno sočna, punog okusa i kremaste teksture, ova je štruca jednostavan zimski kolač koji je gotov u malo vremena.

Zdrava čokoladna štruca

Sastojci:

  • 100 grama tamne čokolade
  • 150 grama mliječne čokolade
  • 25 grama kokosovog ulja
  • 3 jaja
  • 40 grama šećera kokosovog cvijeta
  • 250 grama pirea pečenog batata
  • 55 grama mljevenih badema
  • 110 grama heljdinog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 grama mljevenog kardamona
  • 2 grama cejlonskog cimeta
  • korica naranče
  • tostirani lješnjaci

Postupak pripreme:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annie (@nutsntings)

Otopite obje čokolade zajendo s uljem. Izmiksajte šećer, pire od batata i jaja te im dodajte otopljenu čokoladu. Sve dobro sjedinite, a u posebnu posudu usipajte heljdino brašno, začine, prašak za pecivo i mljevene bademe. Zatim sve promiješajte i dodajte u smjesu s jajima. Istresite u pek papirom obložen kalup za pečenje te poravnajte špatulom. Stavite peći na 180 stupnjeva na oko 40-50 minuta. Kada je kolač gotov dodatno po njemu naribajte malo korice od nešpricane naranče te možete usitniti tostirane lješnjake i kolač posipati njima. Poslužite dobro ohlađeno.

GastroGreen healthyZdrava čokoladna štruca s lješnjacima: Kolač od samo par sastojaka koji se...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram