Zdrava čokoladna štruca s lješnjacima: Kolač od samo par sastojaka koji se mora naći na vašem stolu

Tako sočan, a tako jednostavan za pripremu.

Iako u božićno doba uvijek volimo posegnuti za tradicionalnim blagdanskim kolačima poput kuglofa, torti od naranče i čokoladnih linzer keksića, nekad je dobro svoj stol obogatiti i nekim novim jelom. Danas vam tako predstavljamo zdravu štrucu od čokolade i batata, a koja ne sadrži ni mlijeko ni gluten. Iznimno sočna, punog okusa i kremaste teksture, ova je štruca jednostavan zimski kolač koji je gotov u malo vremena.

Zdrava čokoladna štruca

Sastojci:

  • 100 grama tamne čokolade
  • 150 grama mliječne čokolade
  • 25 grama kokosovog ulja
  • 3 jaja
  • 40 grama šećera kokosovog cvijeta
  • 250 grama pirea pečenog batata
  • 55 grama mljevenih badema
  • 110 grama heljdinog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 grama mljevenog kardamona
  • 2 grama cejlonskog cimeta
  • korica naranče
  • tostirani lješnjaci

Postupak pripreme:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annie (@nutsntings)

Otopite obje čokolade zajendo s uljem. Izmiksajte šećer, pire od batata i jaja te im dodajte otopljenu čokoladu. Sve dobro sjedinite, a u posebnu posudu usipajte heljdino brašno, začine, prašak za pecivo i mljevene bademe. Zatim sve promiješajte i dodajte u smjesu s jajima. Istresite u pek papirom obložen kalup za pečenje te poravnajte špatulom. Stavite peći na 180 stupnjeva na oko 40-50 minuta. Kada je kolač gotov dodatno po njemu naribajte malo korice od nešpricane naranče te možete usitniti tostirane lješnjake i kolač posipati njima. Poslužite dobro ohlađeno.

GastroGreen healthyZdrava čokoladna štruca s lješnjacima: Kolač od samo par sastojaka koji se...

Zagreb je dobio prvi Muzej putovanja! Evo što zasad znamo

Zagreb svake godine postaje sve bogatiji i bogatiji za ponudu kulturnih sadržaja – od radionica izrade bonsai drvaca, preko wine radionica i keramičarskih kreativnih...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram