Zdravi medenjaci idealan su božićni keks koji možete jesti bez grižnje savjesti

Ukusni medenjaci od samo četiri sastojka!

Medenjaci, tradicionalni suhi keksi od meda, naranče i začina jedna su nam od prvih asocijacija na Božić. Tradicionalni recepti za medenjake brižno se čuvaju te se prenose s generacije na generaciju, no većinom su puni šećera i vrlo kalorični.

Kako biste ove zime mogli u njima uživati što više i što češće, donosimo vam recept za zdraviju verziju medenjaka sa samo četiri osnovna sastojka. Ovako pripremljeni medenjaci ne sadrže brašno i nisu puni rafiniranih šećera. Po želji ovom basic receptu možete dodati još i naribanu koricu naranče, cimet ili neki drugi začin po želji. Ukrasite ih glazurom od šećera i uživajte u svakom zalogaju!

Sastojci:

  • 400 grama sitnih zobenih pahuljica
  • 200 grama meda
  • 200 grama kokosovog ulja
  • 50 grama sušenih brusnica ili sličnog sušenog voća

Postupak pripreme:

Kokosovo ulje i med zagrijte i dobro miješajte dok se ne otopi u jednoličnu smjesu. Rastopljenoj i ljepljivoj smjesi dodajte zobene pahuljice i brusnice pa sve dobro izmiješajte. Smjesu izlijte na pleh, odnosno na papir za pečenje, i pecite 15-20 minuta na 180 stupnjeva. Kada smjesa poprimi laganu smeđu boju, izvadite ju, ohladite i narežite na kocke ili ju kalupima izrežite u oblik keksa kakav želite.

GastroGreen healthyZdravi medenjaci idealan su božićni keks koji možete jesti bez grižnje savjesti

Volite vrhunski gin? Zanimat će vas ova limitirana Old Pilot’s edicija

Već itekako poznata i višestruko svjetski nagrađivana, hrvatska craft destilerija, poznata po svojoj izuzetnoj kvaliteti i bogatoj avijatičarskoj baštini, specijalizirana za proizvodnju vrhunskog gina...

Facebook

99,687FanovaLajkaj