Zdravija verzija popularnog jela s tikvicama

Lagano i brzo jelo!

Popečci ili uštipci s tikvicama poznato su jelo koje u svojoj osnovoj verziji ima tikvice, brašno, jaja i sol. S obzirom na blagi okus tikvica, ovoj smjesi možete dodati razne začine, ali i sir, šunku, pršut… Da bi ovo jednostavno i mnogima omiljeno lagano jelo bez problema konzumirali i ako pazite na prehranu, danas vam donosimo zdraviju verziju koju umjesto prženja u ulju, jednostavno stavite peći u pećnicu, a bijelo brašno zamijenite pirovim.

Potrebno vam je:

70 dkg naribanih tikvica
20 dkg pirovog brašna
2 jaja
10 dkg mozzarelle
sol, papar po želji

Postupak:

Naribajte tikvice, posolite i pustite da odstoje 10-tak minuta da puste tekućinu, dodajte jaja, brašno i usitnjeni sir i sve dobro promiješajte. Smjesu vadite žlicom pa oblikujte u popečke na papiru za pečenje pa stavite peći oko 20-25 minuta na 160 stupnjeva, odnosno dok ne dobiju zlatno žutu boju. Poslužite sa salatom po želji.

GastroGreen healthyZdravija verzija popularnog jela s tikvicama

Hrvatski brend Moel zabljesnuo u britanskom izdanju Voguea

Autori u ovom najpoznatijem svjetskom magazinu navode kako Moelovi proizvodi utjelovljuju pojam rafiniranosti i elegantnog življenja, ali su i puno vise od toga jer...

Zadarska tržnica dobila je prvi gradski vinski vrt! Evo što je u ponudi

Tržnice su mjesta živosti, strujanja energije grada, kupovine, smišljanja recepta i druženja, a postoji nešto posebno šarmantno u istraživanju onih lokalnih, diljem svijeta, ali...

eNVy room slavi 20 godina! Što je obilježilo njihovo modno putovanje?

Na isti taj datum, samo dva desetljeća kasnije, Nikica Ivančević i Vjeko Franetović će u Rimac Campusu održati eNVy room reviju powered by 1664...

Zelene slavonska oaza: Park šuma Jankovac zove vas u posjet

Hrvatska se zazelenila, a prolistala drveće, svježa trava i visoke proljetne temperature zovu nas da svaki slobodan trenutak provodimo u prirodi. Osim očitih opcija,...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram