• Jolie
  • Gastro

Argeta Exclusive 10 godina slavi posebnim dvostrukim pakiranjem

Argeta Exclusive oduševljava posljednjih deset godina. U tom je razdoblju predstavila jedanaest ekskluzivnih gurmanskih okusa koji su nastali u suradnji s vrhunskim domaćim i inozemnim chefovima.

Argeta Exclusive svoj će jubilej proslaviti posebnim poklonom za ljubitelje vrhunske gastronomije – ograničenim izdanjem dvostrukog pakiranja ranijih omiljenih okusa: riblji specijalitet chefa Nikole Tadijanovića (restoran Stari Kaštel) te mesno remek-djelo Janeza Bratovža (restoran JB). Ove godine Argeta Exlusive također uzima aktivniju ulogu u obrazovanju mladih kuharskih talenata osnivanjem Argeta Exclusive Academy. O svemu tome, a naročito o kulinarskoj izvrsnosti, bilo je riječi na proslavi jubileja kojom su sve Argeta Exclusive priče povezane u jednu cjelinu.

Priča o Argeti Exclusive, prestižnoj liniji brenda Argeta, počela je u ljeto 2009. godine s prvom Argeta Exclusive paštetom od divljači, nakon koje je uslijedilo 10 različitih premium okusa u raznim izdanjima, a s ciljem približavanja vrhunske kuhinje svima koji cijene kvalitetu sastojaka, odlično balansirane okuse te se rado prepuštaju gurmanskim užicima. Neke od izvanrednih priča okusa u harmoniji bile su plod razmišljanja i praktičnog rada najboljih kuhara omiljenih lokalnih restorana kao što su Teo Fernetich (restoran San Rocco), Tomaž Kavčič (Gostionica pri Lojzetu), Alessandro Gavagna (La Subida), Nikola Tadijanović (restoran Stari Kaštel), Janez Bratovž (restoran JB) i Luke Košir (gostionica Grič).

Enzo Smrekar, potpredsjednik skupine Atlantic grupe za Delikatesne namaze, Donat MG i internacionalizaciju, kao i idejni začetnik Argete Excslusive istaknuo je: “Argeta Exclusive ima za cilj otkriti nove horizonte kulinarskih užitaka i prenijeti ih svima koji znaju cijeniti okus kvalitete i mislim da je u proteklih deset godina Argeta Exclusive to i postigla. Uvijek je i dalje će nuditi najbolje, a uz pomoć ekskluzivnih okusa vrhunske kuhinje svaki kušanje pretvara u nešto posebno. Posebnu zahvalu zaslužuju svi kuharski majstori koji su nam omogućili ta očaravajuća okusna iskustva, ali i svi iskusni stručnjaci iz Argete.”

Novi život omiljenih Argeta Exclusive izdanja

Povodom okruglog jubileja Argeta Exclusive će oživjeti dva ranija izdanja i ujediniti ih u ograničenom dvostrukom pakiranju pašteta. Tako ćemo ponovnu uživati u okusu brancina s kruškama i medom u Argeti à la Stari Kaštel koji potpisuje chef Nikola Tadijanović te u kombinaciji profinjenog okusa jetrene paštete, kandirane naranče i konjaka Argeta Exclusive à la JB koju je osmislio čuveni chef Janez Bratovž.

10. obljetnica kao odskočna daska budućim mladim kuharima

Argeta Exclusive svoj okrugli jubilej slavi pogleda uprta u budućnost koju kroje mlade nade. Tako je povodom desete godišnjice branda Argeta Exclusive predstavljen dugoročan i društveno odgovoran projekt – Argeta Exclusive Academy. U godinama koje dolaze Argeta Exclusive će, u suradnji s najboljim gastronomskim školama u Sloveniji i Hrvatskoj, podržati dva mlada kuharska talenta te tako pridonijeti razvoju kvalitetnih kuhara na slovenskom i hrvatskom tlu. Polaznici prve Argeta Akademije su Jaka Martinčič iz Biotehničkog obrazovnog centra Ljubljana (BIC) i Ana Mucić sa zagrebačkog Visokog učilišta ASPIRA. Oba studenta gastronomije imat će priliku usavršavati svoje kuharske vještine s pet kuhara koji su dosad stvorili Argetu Exclusive. Izravnim pogledom u kuhinje najboljih, mladi će talenti nesumnjivo steći odlične temelje za svoju buduću uspješnu kuharsku karijeru.

“Suradnja s Atlantic Grupom u projektu Argeta Exclusive Academy od iznimne je važnosti za BIC Ljubljana, predstavlja odgovornost, ali priznanje za dobar rad i suradnju. Argeta Akademija pružit će mladima dodatna stručna znanja i učenje od najboljih u svijetu gastronomije, saznanja o različitim karijernim opcijama, njihov profesionalni rast, što će posljedično utjecati na stvaranje kvalitetnih kuhara. Ponosni smo što je i naš student Jaka dio ove priče”, istaknula je Teja Vidrih, ravnateljica Biotehničkog obrazovnog centra Ljubljana

Događanje eksluzivnih okusa

Argeta Exclusive proslavila je desetljeće izvrsnosti jedinstvenim kulinarskim tetošenjem u restoranu Tri lučke Krškog. Na događanju su kuhari Teo Fernetich (restoran San Rocco), Nikola Tadijanović (restoran Stari Kaštel), Janez Bratovž (restoran JB) i Luka Košir (gostionica Grič) pružili gostima jedinstvenu priliku istraživanja novih gurmanskih obzora jelima nadahnutim njihovim prošlim kreacijama Argete Exclusive. Svaki se kuhar predstavio vlastitom interpretacijom lokalnih sastojaka, a posljednji koraka ovog kulinarskog putovanja ostvario je bio je Dejan Mastnak, kuhar u restoranu Tri lučke. Goste su kroz divne kulinarske zgode sigurno vodili Iva Šulentić i David Urankar, a ekskluzivni ugođaj svojom je glazbom pružio Tomi Purich Trio.

Gastro Jolie apetite Argeta Exclusive 10 godina slavi posebnim dvostrukim pakiranjem

povezano

Trending

Pronašli smo high street verziju popularne Dior torbe

Da se high street brendovi često inspiriraju dizajnerskim komadima, nije nikakva novost. Prije ili kasnije oni najpopularniji dobiju svoju jeftiniju verziju koja oblikom, bojama,...

Fantastična voćna torta s kremom od vanilije

Ovaj put smo se odlučili za šumsko voće, iako možete kombinirati i neko drugo (jagode, ananas, marelice...). Sigurni smo da ćete u ovoj torti...

Ovaj trend u manikuri stvoren je za minimaliste

Iako francuska manikura više nema slavu kakvu je imala prije, brojne izvedenice upravo tog tipa manikure uživaju jednaku popularnost kao nekada, makar među ljubiteljima...

Imate želju za određenim tipom hrane? Tijelo vam...

Kada osjećate stres imate potrebu pojesti komad čokoladne torte dok vaš najbolji prijatelj u istoj situaciji poseže za tjesteninom. Zašto različiti ljudi imaju različite...

Jeste li čuli za “Hair Plopping” metodu za...

Nije tajna da je u većini slučajeva kovrčavu kosu teško ukrotiti i da zahtijeva posebnu pažnju. No, promjena načina na koji sušite kosu može...

Kako pripremiti ukusniju i zdraviju kavu?

Prva kava vam teško "padne" na želudac? U svoju dnevnu rutinu uvedite novo pravilo: nema kave na prazan želudac. Pojedite nekoliko zalogaja doručka prije...

Facebook

81,360ObožavateljiLajkaj

instagram

33,0k Sljedbenici
Slijedi

pročitajte

jolie preporuke