Bajkoviti vinogradi podno Buja zaslužni za nagrađivanu Malvaziju 2021. iz Vinarije Bastiàn

Istra je već odavno prepoznata kao regija vrhunske enogastronomije, a njezin zapadni dio posljednjih je godina postao mjesto radnje nekih od najuzbudljivijih vinskih priča. Upravo ovdje, na padinama podno Buja, nalaze se po mnogima najbolji položaji za uzgoj vinove loze. Posebnost bijele zemlje, čist zrak, sunce i tvrdoglavo korijenje koje crpi vodu iz dubina, čine sjajan temelj za stvaranje svježih vina punog okusa.

U čast jednog od zaštitnika Buja, sv. Sebastijana kojeg lokalno stanovništvo zove San Bastián, ovo je područje odnedavno bogatije za novo ime na enogastronomskoj sceni, koje već svojim nazivom jamči sigurnost u očuvanju poznate istarske kvalitete vina.

Foto: Saša Četković

Bastiàn vina nastala su kao rezultat ljubavi i strasti prema vinu dvoje supružnika, Petre i Ivana Leke, čija je spremnost i želja za stvaranjem nezaboravne i jedinstvene priče urodila plodom vrhunskih vina kompleksne strukture i čistih, svježih nota. Poštujući bioraznolikost između redova Bastián vinograda zasađeni su repica, zob, nigella, bob i druge kulture koje reguliraju hranjivost tla i omogućuju njegovanje vinograda u skladu s prirodom.

Ivan i Petra Leko, Vinarija Bastián
Foto: Saša Četković

Debitantski nastup na Vinistri okrunjen zlatom

Potvrda dobrog smjera stigla je na ovogodišnjoj Vinistri, gdje su svoj debitantski nastup okrunili zlatom za Bastiàn Malvaziju istarsku koja je osvojila nepca i najzahtjevnijih sommeliera, ali i svih ostalih vinskih zaljubljenika. Radi se o vinu specifične cvjetno-voćne arome, limunasto-žute boje i zelenkastog odsjaja. Kompleksnost mirisa proizlazi iz ispreplitanja aroma bagremova cvijeta, vinogradarske breskve, grejpa i bosiljka. Cvjetno-voćni profil, čistoća i prirodna kiselost daju vrhunsku dužinu okusa te puni i osvježavajući završetak.

Maja Danica Pečarić
Foto: Saša Četković
GastroJolie apetiteBajkoviti vinogradi podno Buja zaslužni za nagrađivanu Malvaziju 2021. iz Vinarije Bastiàn

Evergreen Sushi ovog ljeta predstavlja nova jela

Evergreen Sushi Experience, sinonim za vrhunsku azijsku kuhinju u Zagrebu i omiljeno odredište za sve ljubitelje sushija, uskoro slavi gotovo deset godina uspješnog poslovanja....

Facebook

99,687FanovaLajkaj