Čarolija u čaši: Ponedjeljkom pijemo jake „Jellyfish In Space“ koktele u ponudi kojoj je teško odoljeti

Jellyfish In Space bar i restoran na zagrebačkom Kvatriću, osim fantastičnom hranom i ugodnim interijerom koji spaja klupske i restoranske vibracije, od samih početaka oduševljava svojom ponudom "intrigantnih" koktela.

Bilo da vam je potreban koktel uz ručak ili afterwork koktel nakon dugog i napornog dana, ne možete izabrati loš, jer on ovdje – ne postoji!

Neobični prostor u Martićevoj 71 nije samo bar ili restoran, već i oaza kreativnosti vještih majstora mixologije na čelu sa suvlasnikom Tomislavom Sulićem, koji za sebe ističe da ima dvije strane koje je uspješno spojio upravo u poslu. „Obiteljski sam čovjek koji je sa strane obrazovanja formalan ekonomist, a iznutra kreativac. Prošao sam puno toga u svijetu ugostiteljstva, te se bez lažne skromnosti smatram relevantnim za mnoga pitanja u ovoj grani djelatnosti“, započinje iskreno Sulić.

“Fatty beach”, “Sweety Pie”, “Pumpkinstein”, samo su neki od super cool naziva koktela koje možete isprobati od ponedjeljka do nedjelje, u bilo koje doba dana i noći.

Jelly (Candy) shop je oduvijek najpopularniji koktel u Jellyju jer Hrvati vole slatke okuse, no svaki put kad izbacimo novu kartu, najviše se prodaju naši, in-house kokteli”, otkriva Tomislav koji je osmislio i domaću verziju popularne margarite, Jellyritu, te El clasico s tekilom, sirupom agave i gorkom narančom. A ono što je El Clásico u nogometu, to su Jellyfish „tekuća savršenstva“ svim ljubiteljima kvalitetnih koktela.

“Drugačiji smo po tome što ne koristimo ‘radni’ alkohol. Sve su to premium spiriti u točnim omjerima. U početku su nam gosti često govorili kako su nam kokteli ‘jaki’, a zapravo su onakvi kakvi bi trebali biti svugdje. Kao i naša hrana, kokteli su ovdje kako bi zaokružili cijelu priču i ostavili maksimalno ugodno sjećanje na boravak u Jellyju. Mi smo susjed, prijatelj, mjesto opuštenosti i zabave – takvi su nam kokteli, hrana, glazba, osoblje i sve što radimo”, govori nam Tomislav koji je s partnerima ovim konceptom oživio jednoličnu barsku i street food scenu glavnog grada. Dođite kakvi jeste, ne glumite i uživajte u ležernoj atmosferi uz normalne cijene, parola je pod kojom će ovo mjesto živjeti i dalje.

Tu je i „Cocktail Monday“ koji trenutno gostima nudi posebnu ponudu: jedan koktel naručiš, a drugi ti dolazi na račun kuće! Kako naglašavaju iz Jellyfisha In Spacea, nek se zna da je ovdje ponedjeljak uvijek nešto posebno i dodatna vrijednost za gosta. Zahvaljujući takvim tematskim večerama, popularni bar i restoran se može pohvaliti ispunjenim kapacitetom svih sedam dana u tjednu.

“Uskoro planiramo napraviti iskrenu i prijateljsku scenu barova gdje ćemo jedni druge gurati naprijed, a ne se gledati kao zavađeni susjedi. Ovo je uslužna djelatnost koja pruža dodatnu vrijednost slobodnom vremenu gosta kojem moramo biti zahvalni što je svoje vrijeme posvetio baš nama. Želimo napraviti simbiozu gosta i ugostitelja kao dvije ravnopravne strane koje prosječno vrijeme pretvaraju u kvalitetno. Cocktail Monday je samo početak tog zabavnog i opuštenog puta koji nam je svima skupa jako potreban”, zagonetno nastavlja Tomislav, no ne skriva da je cilj takvog udruživanja približiti Hrvatima kulturu ispijanja koktela nakon posla.

“Želimo da gost shvati da koktel nije magija i nešto rezervirano samo za posebne prilike. On je zanimljiva kreacija koja je sasvim normalna i uvijek dostupna, a donijet će puno veće iskustvo i vrijednost od nekih klasičnih, uvriježenih kombinacija, kao što su pivo ili vino.”

Po njegovu mišljenju, domaća koktel scena ima velik potencijal i po znanju te idejama prati svjetske trendove. “Možete ući u bilo koji bar na svijetu i nećete primijetiti značajnu razliku u odnosu na naše barove. Postavite bilo koji od naših malo boljih barova u New York, Barcelonu, Miami i generirat će prihode jednake, ako ne i bolje, od onih tamo”, objašnjava Tomislav.

Ono što nam nedostaje jest klasični industrijski networking. “Ovdje je puno teže ostvariti stabilno poslovanje. Previše smo zaokupljeni pravilima, propisima, zakonima, porezima i to nam oduzima previše vremena. Ako ikada dođe do rasterećenja s te birokratske strane, i sama scena će automatski brže napredovati jer ćemo imati puno više vremena posvetiti se pravoj uslužnoj djelatnosti”, zaključuje Tomislav. Drugim riječima, nije sve tako crno, već šareno, baš poput glavnih aktera ove priče.

Na Jellyfish In Space adresi, kokteli su više od pića – oni su čarolija u čaši, doživljaj, umjetnost i način izražavanja kroz okus. Ne propustite istražiti raznolik svijet koktela iz ruku Jellyfish majstora koji su u svaki uložili puno truda, znanja i maštovitosti, i to ne samo ponedjeljkom. I probajte popiti samo jedan!

GastroJolie apetiteČarolija u čaši: Ponedjeljkom pijemo jake „Jellyfish In Space“ koktele u ponudi...

Zelene slavonska oaza: Park šuma Jankovac zove vas u posjet

Hrvatska se zazelenila, a prolistala drveće, svježa trava i visoke proljetne temperature zovu nas da svaki slobodan trenutak provodimo u prirodi. Osim očitih opcija,...

Čista i njegovana kosa nikad ne izlazi iz mode

Osim što proljeće donosi laganije i vedrije outfite, cvjetne parfeme i općenito vedrije raspoloženje, proljeće nas tjera i na promjenu frizura. Frizura s kojom (oduvijek)...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Čista i njegovana kosa nikad ne izlazi iz mode

Osim što proljeće donosi laganije i vedrije outfite, cvjetne parfeme i općenito vedrije raspoloženje, proljeće nas tjera i na promjenu frizura. Frizura s kojom (oduvijek)...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram