Čupavac ili Lino lada germknedla i još svašta! Ova adventska kućica zaslužuje vaš posjet

„Zaruži“ ovog adventa na RougeXmas adventskim kućicama!

Okićeni i blještavi grad Zagreb, i ove godine krase adventske kućice. Od mnogobrojnih gastronomskih, ističe se RougeXmas, kojeg je kreirao poznati chef, Marin Medak. Povodom Adventa, na čak devet lokacija, očekuju vas RougeXmas vesele blagdanske kućice gdje ćete sigurno zaružiti s bližnjima. Kulinarskom ponudom blagdanskih jela i pića, na tradicionalni zagrebački način, vraća nas u neka prijašnja vremena, što je i tema ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu.

RougeXmas adventska kućica, ukrašena božićnim dekoracijama i lampicama, oduševit će vas posebno maštovitim okusima. Inovativnim rješenjem serviranja hrane u hajcanim teglicama, pobrinuo se kako bi posjetitelji konzumirali božićne delicije gdje god se nalazili. Osim što će se degustirati na licu mjesta, razna jela i pića će se moći pripremati i kod kuće. Marin Medak je omogućio da svi budu dio adventske čarolije, iako ne mogu doći na samu lokaciju.

Šlepani pajcek

Posjetiteljima nudimo vrhunske gastronomske delicije od kobasica, vučenog bunceka, linije slatkih knedli do raznih koktela od kuhanog vina, gina i punča. Ove godine će se servirati u „ready to drink“ teglicama koje će se konzumirati na licu mjesta i koje ostaju kao suvenir. Pripremili smo i teglice s polugotovim jelima, koje ćete pojesti u udobnosti svog doma. Zamišljeno je kao odličan poklon tijekom blagdana, a uz sve nudimo i uslugu dostave. Neće manjkati odlične hrane i pića, a ni vrhunske vesele atmosfere.“, istaknuo je Marin Medak, koji se pobrinuo svima omogućiti degustiranje adventskih delicija.

Imena jela su inspirirana zagrebačkim rječnikom, kao što su Šlepani pajcek koji se radi s kiselim zeljem, hrenom i vučenim buncekom, zatim Coflek, čokoladni keksić, tradicionalna torta Linzer i torta od mrkve, Nobl mrkvica. Kreirali su adventsku liniju germknedli, koje su punjene pekmezom od šljiva, zatim, poznata germknedla od vanilije posuta makom, a modernija verzija ove godine je Čupavac germknedla, od lješnjaka posuta kokosom.

Linzer torta

Od pića možete probati kuhana vina, Vruću frajlu koktel od bijelog kuhanog vina i Pucu od crvenog vina. Za ljubitelje gina i punča pripremili su ukusne koktele, kao što su Gin piksa, koktel od kuhanog gina i soka od brusnice, zatim Fajn cug koji je na bazi kuhanog konjaka, Fah maher na bazi kuhane šljivovice i Punč saft, bezalkoholna verzija punča, koja će vas ugrijati u hladne dane.

Domaći i strani posjetitelji, teško će odoljeti druženju pod svijetlima lampica i dobroj atmosferi. Toplo se odjenite, naoružajte se božićnim duhom i znatiželjom za otkrivanjem blagdanskih jela i pića. Upoznajte na ulicama Zagreba ili pak u toplini svog doma adventske običaje i tradiciju, koju nude RougeXmas adventske kućice.

RougeXmas Xmassmallow
Vuršt pečenica
Vruća Frajla
RougeXmas teglice
Putar fokača
Punč saft
Puca
orahnjača
Fajn cug
germknedla_
Gin piksa
kuglof
Lino lada germknedla
Fah maher
Ćešnjofka_
Cimet rolica
Čoko cug
Coflek čoko keks
FotoPR
GastroJolie apetiteČupavac ili Lino lada germknedla i još svašta! Ova adventska kućica zaslužuje...

Ovogodišnji Old Pilot’s Art Edition seli nas u afričku prašumu

Art Edition suradnja Old Pilot's dua – Hrvoja Bušića i Tomislava Anadolca - s poznatim hrvatskim umjetnicima, koji osmišljavaju kreativne vizuale za njihov svjetski nagrađivan gin,...

Kako su ELFS-i zamislili prosinac u glamuroznom izdanju?

Iako smo već duboko zakorčili u hladnu jesen, ova modna sezona ne mora biti tmurna i depresivna. Ove zime nosit će se puno različitih boja, tekstura...

Facebook

85,763FanovaLajkaj

instagram