Na omiljenoj zagrebačkoj tržnici Dolac otvorio se još jedan gastro spot za koji je već postalo jasno da će biti veliki hit. Naime, radi se o spoju bistroa i pekarnice s potpisom Tvrtka Šakote, Matije Powlison Belkovića i Petre Jelenić.
Tako se 12. siječanja 2023. otvorilo novo ‘IT’ mjesto ‘SALO’ gdje možete uživati u brojnim pekarskim specijalitetima, kao i u ponudi dnevnih jela. Spoj svježih namirnica, najbolje kvalitete hrane i vrhunskih napitaka, poput kave iz raznih krajeva svijeta, oduševljava na prvu, a sve to i još mnogo toga možete naći na vrhu Skalinske ulice. Jelovnik je koncipiran kao moderan twist na jela hrvatske tradicijske kuhinje te se u ponudi mogu naći slana jela, kruhovi i peciva s potpisom chefa Šakote, dok je za ponudu slastica zaslužna Petra Jelenić. Cijelu priču ekipa u bistrou zaokružuju specialty kavom jedan od osnivača i vlasnika Cogito Coffee Roastersa, Matija Powlison Belkov.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sam naziv bistroa, ‘SALO’, evocira u misli tradicijsku kuhinju i jednu od ključnih namirnica u kuhinjama naših baka – svinjsku mast. Tako se tim ovog restorančića odlučio poslužiti salenjacima kao inspiracijom za naziv bistroa, a u kojem će se stvarati redovi za kušanje desetak dnevnih jela, zlevki, štrukli, sendviča, raznih slastice, biodinamičkih vina i još puno drugih pekarskih proizvoda.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Inače, dobro je znati i da se sve brašno koje se koristi u ‘SALO-u’ dolazi iz Austrije, s biodinamičke farme Meinklang, dok se samo žito od kojeg rade kruh melje u Rastokama, a sve pekarske proizvode možete kupiti i odnijeti kući. Jedva se čekamo zaputiti u ‘SALO’!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.