Otkako se otvorio, bar Broom 44 na Dolcu postao je ‘IT’ mjesto i među lokalcima i među turistima. Svakog se dana pred njegovim ulazom stvaraju redovi ljudi koji čekaju stol, žele popiti vrhunsku kavu ili pak pojesti zdravi doručak, pa nas je jako razveselilo i to što Broom ovog petka dobiva mlađeg brata – Proof 33, u Ilici, na istom kućnom broju.
Centar Zagreba tako postaje bogatiji za još jedno jako cool mjesto za cugu i klopu, a koje će biti prepoznatljivo po svojoj ponudi street food recepata koje su osmislili naši poznati chefovi Ivan Marković i Tomislav Marković te Janja Benić, poznata food blogerica, i Kristina Halužan, višestruko nagrađivana hrvatska pizzaiola. Ovaj je tim osmislio koncept za Proof 33 te ga obogatio u odnosu na Broom pa će se tako u ponudi pronaći i poznate Janjine krafne, ali i pizze te galette pite (i slane i slatke).
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Svi recepti bazirat će se na sezonskim namirnicama pa će se i ponuda mijenjati u skladu s godišnjim dobima. Za razliku od Brooma, u Proofu će ljudi iznositi svoja jela i jesti ih ‘on the go’, odnosno, cijeli koncept zamišljen je kao takeaway brunch bar. Ipak, Proof će imati malenu terasu za one najsretnije – koji će uspjeti ugrabiti mjesto na vrijeme te na suncu popiti čašu cijeđenog soka ili koje craft pivo.
Radno vrijeme bit će od ponedjeljka do subote od 8:00 do 16:00 sati, a nedjeljom i blagdanima Proof neće raditi. Cijene slastica kretat će se od 1,80 do 3,50 eura, sendviča od 5 do 7 eura, a cijelih pizza od 15 do 20 eura.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.