Ginoljupci krajem rujna neka vas put odvede u Rovinj. Održava se festival gina!

Omiljeno piće bit će glavna zvijezda jednog od najljepših istarskih gradova.

Gin je već godinama apsolutni favorit svijeta ljubitelja alkohola. Ispijamo ga čistog, s dodatkom aromatičnih začina i sušenog voća, u koktelima, ali ga i jedemo u slasticama poput torti i sladoleda, a sada je na Jadranu najavljena i jedna manifestacija koja će oduševiti sve istinske ginoljupce.

Naime, Rovinj postaje domaćin festivala posvećenog ginu! GinIstra, festival posvećen najpoznatijem piću svijeta, otvorit će svoja vrata 30. rujna 2022., a na festivalu će se moći kušati brojni ginevi iz cijelog svijeta, ali i iz Hrvatske. Zanimljivo je da u Hrvatskoj postoji čak 40 destilerija gina, a njih 11 nalazi se na području Istre, pa je najljepši istarski gradić idealna destinacija za održavanje ove gastro manifestacije.

Inače, gin je jako alkoholno piće s udjelom alkohola od oko 40 do 43 posto, a tipičan je za Veliku Britaniju odakle se proširio diljem svijeta. Dobiva se destilacijom alkoholno prevrelog žita ili melasnog koma, a ima prevladavajuću aromu po borovnici.

Ako ste ove jeseni planirali posjet Istri i Rovinju, svakako se organizirajte tako da posjetite i festival gina na kojem ćete imati prilike kušati i neke jako hvaljene gineve, poput Pink Robina, crvenog gina koji je postao bestseller zbog posebne kombinacije 12 začina koji se u njemu nalaze. Sve dodatne informacije pronađite ovdje.

GastroJolie apetiteGinoljupci krajem rujna neka vas put odvede u Rovinj. Održava se festival...

Nakon prošlotjednog ogromnog interesa posjetitelja, Ilica opet postaje mjesto druženja

Protekle nedjelje, u sklopu projekta Atrupunktura, održalo se jesensko izdanje ulično-umjetničkog festivala zajednice Projekta Ilica: Q'ART te pokazalo što nastaje kad se spoji ono...

Grad, gora, salaš i vino – magična Vojvodina

Najbolja polazna točka za istraživanje vojvođanskih ljepota svakako je njezin najveći grad – Novi Sad.    Drugi najveći grad u Srbiji uz Beograd slovi kao...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram