Goge i Temša gostovali kod Žmire u restaurantu Mare – pogledajte senzacionalne fotografije!

Razlog za posjetiti Trogir i restaurant Mare.

Iako je protekli vikend prošao u znaku zabave na otvorenom diljem Hrvatske zbog otvorenja Adventa, u Trogiru je glavni mamac bilo druženje na toplom u restoranu Mare. Ova mediteranska priča s modernim twistom već neko vrijeme obogaćuje trogirsku gastro scenu a vodi je chef Robert Predrag Žmire i njegova desna ruka, sous chef Toni Ukić.

Žmire, Gorana Goge Milaković i Ivan Temšić

Večera u šest slijedova sljubljena s Jagunić vinima

Proteklog vikenda ugostili su ponajbolje kandidate prošlogodišnjeg Masterchefa pa su tako uz njih kuhali Gorana “Goge” Milaković i pobjednik showa Ivan Temšić. Večera u šest slijedova sljubljena s Jagunić vinima brzo je planula pa ne čudi što se otvorila i druga večer i druženje nastavilo.

Posjetitelje je prvo dočekalo predjelo ceviche hame s emulzijom od agruma i gelom od mandarina koje je kreirao Temšić da bi potom prešli na julienne tunu s beurre blanc umakom i ikrom pastrve s potpisom domaćina.

Ceviche hame s gelom od mandarine, emulzijom agruma i uljem mlade kapule by Ivan Temšić
Tuna julienne s mlakim beurre blanc umakom i ikrom pastrve bz Robert P.Žmire i Toni Ukic

Posjetitelji su uz svaki slijed mogli kušati drugo pjenušavo vino Jagunić vinarije s Plešivice i čuti brojne zanimljivosti vezane uz ovu hrvatsku regiju.

Treći slijed oduševio je prisutne jer Temšićeva juha od muškatne bundeve poslužena na mousseu od patke s džemom od ljubičastog kupusa i mariniranom jabukom je izazvala pravu eksploziju okusa i tekstura.

Juha od muškatne bundeve, mousse od patke, džem od ljubičastog kupusa i marinirana jabuka by Ivan Temšić

Došao je potom red i na svima omiljenu Goge Milaković koja je poslužila ragu od sipe i jastučić punjen kravljom skutom i bobom koji je također bio jedan od favorita večeri, a može ga se pronaći i u novoj karti njenog bistroa “Missy B.” u Splitu.

Ragu sipe,jastučić punjen sipom i bobom, slama od krumpira i mikro bilje by Goge Milaković

Iskusni Robert P. Žmire poslužio je potom trganu janjetinu u korici od začinskog bilja uz janjeći demi glace sa suhom smokvom i majonezu od inćuna, a druženje se privelo kraju desertom koji je potvrdio fenomenalnu večer. Goge je pripremila glazirane kruške u rose vinu s mascarpone bourbon kremom i bjelanjkom u kaduljom aromatiziranom mlijeku. Nije čudo što su gore navedena jela izazvala aplauz posjetitelja i tako na najbolji mogući način privela kraju ovo gostovanje.

Trgana janjetina u korici od začinskog bilja s hasselback krumpirom, ovčjom fetom i kaduljom i demi glace sa suhom smokvom by Robert P.Žmire i Toni Ukić
Kruške glazirane u rose vinu,mascarpone bourbon krema, hrskava kora i bjelanjak u kaduljom aromatiziranom mlijeku by Goge Milaković

Restaurant Mare najavljuje uz novi menu i još ovakvih gostovanja te se logično nameće kao mjesto koje zaista morate posjetiti ako vas put nanese u Trogir, grad sretnog trenutka.

GastroJolie apetiteGoge i Temša gostovali kod Žmire u restaurantu Mare - pogledajte senzacionalne...

Marginalci nagradili 50.000-og gledatelja

Hit komedija, najgledaniji film godine, samo su neki od epiteta koji krase film “Marginalci”. Ako se želite nasmijati kao nikada do sada, najbolje je...

Nova formula koja osvaja i profesionalce i klijente – iNOA boja za kosu

Ubrzan način života, brojne obaveze, bile one privatne ili poslovne, mnogima danas ne ostavljaju previše slobodnog vremena. Upravo to isto slobodno vrijeme želimo provesti...

Facebook

90,374FanovaLajkaj

instagram