Imotski vinari položili svoja najbolja vina na dno Modrog jezera

Imotski vinari konstantnim ulaganjem u znanje i proizvodnju postigli su značajan iskorak na vinskoj sceni kako Hrvatske tako i šire.

Ujedinjeni u udrugu Cvit razgovora u subotu 30. srpnja vinari iz Imotskog napravili su epohalni pothvat do sada nezabilježen na svjetskoj sceni te su svoja najbolja vina od autohtone Imotske sorte kujundžuše kao i ostalih cijenjenih sorti koje uspijevaju u ovom vinogorju položili na dno Modrog jezera, što je trenutno nekih 15 metara dubine. Napravljen je kavez po mjeri koji je postao metalna postelja najboljoj kapljici, a ujedno najljepši vinski podrum na svijetu.

Kada jezero presuši na njegovom dnu održava se revijalna utakmica već 98 godina zaredom između “vukodlaka” i “vilenjaka” i tada će se otvoriti butelje i nazdraviti s posebnom kapljicom koja će, nadaju se vinari, poprimiti ljekovita svojstva samog jezera. Kakvo je trenutno stanje sa sušom u cijeloj regiji očekuje se da će se to dogoditi na jesen ili u protivnom iduće godine.

Sama ideja projekta je povezati tradiciju i gastronomiju na način gdje komunikativna uloga dopire na nov način do šire publike i sam Imotski se postavlja na višu stepenicu turističke karte gdje mu je i mjesto. Hrvatski turizam pogotovo ruralnog kraja žudi za kreativnim rješenjima promocije gdje se stvara dodatna vrijednost same ponude.

Ujedno ovaj je događaj i najava za razna događanja koja kroz osmi mjesec organizira Udruga Cvit razgovora, a kruna svega je festival pod nazivom Cvit razgovora – festival Kujundžuše 13. kolovoza 2022. u Ulici Ante Starčevića u 20 sati.

GastroJolie apetiteImotski vinari položili svoja najbolja vina na dno Modrog jezera

U najljepšoj kali stare jezgre Makarske pojavila se fantastična umjetnička instalacija

U jednoj od najljepših kala stare gradske jezgre Makarske do 14. kolovoza možete otkriti još jedno umjetničko iznenađenje zagrebačkog projekta Okolo koji ovdje gostuje od srpnja...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram