KaKantun je novi specialty coffee i gin bar u Splitu koji morate posjetiti

KaKantun je specialty coffee i gin bar u centru Splita (getu). Iza ovog koncepta stoje Tea i Karlo, par koji je zaljubljen u kavu, putovanja i knjige. Tea je završila književnost, a Karlo ekonomiju te nisu imali nikakvog iskustva u ovom poslu, ali su oduvijek htjeli otvoriti nešto svoje, gdje će ljudi osim u proizvodima uživati i u atmosferi.

Prošle godine su bili na putovanju u Kolumbiji gdje su obilazili male, dizajnirane lokale i htjeli su nešto takvo otvoriti u Splitu. Ono što ih najviše razlikuje od ostalih je mali, dizajniran prostor, koji će se bazirati isključivo na kvaliteti i koji će domaćim ljudima nuditi dobar proizvod. U ovom valu turizma, lokalni ljudi su izgubili naviku dolaska u stari grad, a oni to žele promijeniti, jer gdje dolaze lokalni ljudi, tu je i strancima atraktivnije da osjete pravi, splitski štih.


Ponuda je bazirana na gin i specialty kavi. Specialty kava se počela sve više konzumirati u Hrvatskoj. Riječ je o kavi najbolje kvalitete, koja se proizvodi u posebnim uvjetima, gdje se pazi na svako zrno, u što su se i sami uvjerili na farmama kave u Kolumbiji. Ta kava ima i svoj certifikat. Jako je popularna u Europi i jednom kad se naviknete na specialty kavu više nema povratka na staro. Osim toga nude i specijaliziranu ponudu ginova, među njima i onih hrvatskih, te šest potpisanih koktela s ginom, koje je barmen Marino Karinja (firma B.A.R. Solutions) izradio samo za njih. Tih šest koktela dolaze svaki sa svojim ginom i pokriveni su svi okusi. Osim toga nude i njihove prirodne limunade, te craft hrvatske pive. Naglasak je na domaćim proizvodima, kava se prži u Hrvatskoj, a prži je D16 tim.

Ime KaKantun je nastalo rekonstrukcijom starog, kultnog kafića koji se nalazio na tom mjestu, a zvao se Na kantunu. Budući da su lokalni ljudi bili emotivno vezani za taj lokal htjeli su napraviti potpunu rekonstrukciju prostora, ali su zadržali tradicionalne elemente. I zbog toga je ovo „ka“ prije imena. Interijer je spoj tradicionalnog i modernog. Nalaze se u staroj jezgri grada pa su izvukli kamen koji su obradili, a ostatak interijera je razigran. Od pastelnih nijansi do karakterne ilustracije koju je na zidu nacrtala ilustratorica Tea Jurišić i koja se naziva „splitska fjaka“. Željeli su zadržati tradiciju, ali i ukomponirati boje koje vole, po uzoru na njihovog omiljenog redatelja Wesa Andersona, a u tome su im pomogli prijatelji, arhitekti, Studio tekstura koji su njihove ideje ukomponirali u interijer. Vizualni identitet potpisuje također njihova prijateljica, Noemi Bažon.

U ovaj bar je uloženo puno ljubavi i strasti. Otvorili su ga jer im je to bio životni san, no mišljenja su da gradu Splitu nedostaju lokali koji nisu isključivo komercijalni, nego gdje će se ljudima pružiti određeno iskustvo. Od starog kamena, do moderne ilustracije s elementima splitskog mentaliteta možete uz kavu ili gin promatrati promjene koje su se dogodile u gradu Splitu. Od Dioklecijana pa do danas.

Gastro Jolie apetite KaKantun je novi specialty coffee i gin bar u Splitu koji morate...

povezano

jolie preporuke

20 haljina sa završnog sniženja u Mangu

Polako nam stižu i završna sezosnka sniženja, a među njima je i Mangovo. Treba napomenuti da završno u Mangovom slučaju ne znači uvijek i...

Na jesen stiže sajam umjetnina Art Zagreb

Art Zagreb 2020. održat će se usprkos koroni. Sajam je pomaknut s proljeća na jesen, ali lokacija ostaje ista — Tehnički muzej Nikola Tesla...

Pravi ljetni desert: krema od marelica

Jedna takva slastica koja je jednostavna za pripremu je krema od marelica i breskve. Kao i većina voćnih slastica, i ova je podložna mijenjanju...

Trending

Kako odviknuti dijete od pelena?

Možda niste znali, ali sredinom pedesetih godina prošlog stoljeća, kažu industrijski povjesničari, jedan američki gigant zamislio je higijenski proizvod koji bi štedio vrijeme, koji...

Facebook

82,986ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte

Kako odviknuti dijete od pelena?

Možda niste znali, ali sredinom pedesetih godina prošlog stoljeća, kažu industrijski povjesničari, jedan američki gigant zamislio je higijenski proizvod koji bi štedio vrijeme, koji...